kritike žestoke

Nitko ne može vjerovati što je Vettel napravio: Sve je upropastio!

18.09.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Sebastian Vettel nije siguran što se dogodilo na startu Velike nagrade Singapura, dok Max Verstappen i Niki Lauda njega krive za sudar koji je izbacio četiri vozača iz utrke, a posebno je razočaran Kimi Raikkonen...

Utrka u Singapuru bila je uzbudljiva i atraktivna ove nedjelje samo nekoliko minuta, a ostatak je upropašten zahvaljujući sudaru u prvim metrima prvog kruga, o kojem će se pričati i pisati još dugo.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Sebastian Vettel, Max Verstappen i Kimi Raikkonen završili su svoj nastup nakon masovnog sudara koji je izbacio iz konkurencije za pobjedničko postolje i Fernanda Alonsa, a Lewisu Hamiltonu kasnije nije bio problem upisati laku pobjedu i povećati svoju prednost u ukupnom poretku na ogromnih 28 bodova.

Iako su suci zaključili da nitko nije zaslužio biti kažnjen, većina za sudar krivi Sebastiana Vettela koji nije ostavio dovoljno prostora drugima na lijevoj strani staze.

'Krivnja je isključivo Vettelova i za to nema isprike. Nije to bio inteligentan potez. Ako se boriš za titulu, ne riskiraš zatvarajući ovako druge vozače. Vidjeli ste što se na kraju dogodilo,' izjavio je nezadovoljni Max Verstappen kojem je to već sedmo odustajanje sezone.

'Bio sam ispred i nisam mogao učiniti ništa da ovo izbjegnem. Šteta, jer imao sam odličnih prvih stotinu metara utrke, a zatim je za mene sve završilo. Nikad ne želiš da se to dogodi,' priznao je Kimi Raikkonen.

'Svima je jasno da je Vettel najveći krivac. Krenuo je u manevar od kojeg se morao suzdržati. Imao je dovoljno prostora, nije se trebao pomaknuti ulijevo,' smatra pak bivši F1 prvak Niki Lauda. Vettel kojeg takošer napadaju i talijanski mediji te Verstappenov otac priznaje da mu nije jasno kako je došlo do sudara:

'Pokušao sam zatvoriti Maxa na lijevoj strani i onda sam osjetio udarac, vidio sam da je i Kimijev bolid ispao iz utrke. Ne znam što se dogodilo,' kaže Sebastian Vettel koji je svojom krivicom možda i ispao iz borbe za titulu, jer Hamiltonu nadoknaditi 28 bodova bit će jako teško u preostalih šest utrka, s obzirom da Mercedes na mnogim stazama koje slijede ima određenu prednost...