ništa nije riješeno

Alonso spreman izigrati McLaren i ipak napustiti momčad?

15.09.2017 u 18:12

Bionic
Reading

Iako je McLaren odlučio raskinuti suradnju s Hondom i preći na Renaultove motore, Fernando Alonso još uvijek ne vjeruje u momčad iz Wokinga i spreman je potpisati novi ugovor samo na još jednu sezonu, a takav ugovor mu zasad ne nude. Konačnog dogovora još nema...

Ovog petka u Singapuru je i službeno potvrđen prekid suradnje McLarena i Honde nakon tri neuspješne sezone u Formuli 1, a Toro Rosso će biti novi klijent japanskog proizvođača pogonske jedinice, dok je Renault u toj razmjeni dobio McLaren i Carlosa Sainza kao novog vozača u 2018. godini.

  • +2
Formula 1, Velika nagrada Italije Izvor: Reuters / Autor: POOL

Očekivalo se da će rezultat ovih dogovora biti i potvrda ostanka Fernanda Alonsa u momčadi iz Wokinga, ali to se nije dogodilo. Kako tvrdi dnevnik Marca, razlog je to što iskusni Španjolac i dalje ne vjeruje dugoročno u projekt uz koji je vezan i spreman je potpisati ugovor na samo jednu sezonu, dok mu McLaren nudi na tri.

Alonso je već u svojoj glavi otpisao 2018. godinu u kojoj bi McLaren s Renaultovim motorom trebao biti nešto bolji, ali ne i kandidat za titulu. Fernando se pak nada da bi se moglo otvoriti mjesto u Red Bullu, Ferrariju ili Mercedesu za onu sezonu koja zatim slijedi i želi biti slobodan uskočiti na upražnjeno mjesto.

Ako McLaren i Alonso ne uspiju postići dogovor oko dužine ugovora, nije nemoguće niti da 36-godišnjak pauzira jednu sezonu ili odradi godinu u nekoj drugoj automobilističkoj seriji, a tu je i opcija prelaska u Williams kojem treba jedan vrhunski vozač da razbudi momčad koja je upala u rezultatsku krizu u posljednjih par mjeseci...