ZA PAMĆENJE

Vondroušova će se nagraditi pivom, Jabeur uoči finala izazvala skandal i reakciju suca

15.07.2023 u 17:28

Bionic
Reading

Češka tenisačica Marketa Vondroušova nova je osvajačica Wimbledona nakon što je u subotnjem finalnom susretu svladala Tunižanku Ons Jabeur 6:4, 6:4.

Čehinja je prva tenisačica u povijesti koja je kao nepostavljena igračica osvojila wimbledonski naslov. Time je 24-godišnja Vondroušova, prije Wimbledona 42. igračica na svijetu, osvojila premijerni Grand Slam naslov u karijeri. Dosad je igrala finale Roland Garrosa prije četiri godine.

No, osim što će se meč pamtiti po tom uspjehu Čehinje, zapamćen će biti i po skandalu Tunižanke.

Naime, Ons Jabeur, šesta tenisačica svijeta, na zagrijavanje je izašla u crnoj majici, što je po pravilima Wimbledona najstrože zabranjeno, te ju je sudac poslao nazad u svlačionicu da se presvuče u bijelu opremu.

  • +7
Marketa Vondroušova, pobjednica Wimbledona 2023. godine Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

'Ne mogu vjerovati koliko sam daleko dogurala. U ovo vrijeme prošle godine sam imala velike probleme, a sada sam na vrhu. Proslavit ću sigurno uz pivo jer bilo je ovo nekoliko vrlo napornih, ali izuzetno lijepih dana. S obzirom da sam pobijedila, a i da sam se kladila sa svojim trenerom, on će morati napraviti tetovažu', rekla je Vondroušova koja je prije ove pobjede jednom igrala finale nekog Grand Slam turnira, 2019. godine u Roland Garrosu je poražena od Australke Barty.

Inače, na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokyju Vondroušova je osvojila srebrnu medalju.

'Ovo je najbolniji poraz moje karijere. Velike čestitke Marketi, a ja znam da mi slijede jako teški dani. No, borit ću se i radit ću na tome da se vratim još jača“, kroz suze je poraz, drugi u nizu u finalima Wimbledona', komentirala Tunižanka Jabeur.