DEL POTRO U POLUFINALU

Ništa od osvete: Frustrirani Čilić pobijedio sam sebe i ispao na Roland Garrosu!

07.06.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Marin Čilić izgubio je u četvrtfinalu Roland Garrosa od Juan Martina Del Potra, u neizvjesnom meču rezultatom 6:7(5), 7:5, 3:6, 5:7.

Del Potro se još jednom pokazao kao nepremostiva prepreka za Marina Čilića. Argentinac je osmi put zaredom pobijedio našeg najboljeg tenisača ovog četvrtka u Roland Garrosu, 11. put u karijeri, no ovaj put bio je zreo izgubiti, što bi bila osveta za ono što se dogodilo u finalu Davis Cupa u Zagrebu prije dvije godine.

  • +3
Marin Čilić u Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je to meč koji je trajao dva dana, a nakon prekida zbog kiše bolje se snašao Del Potro koji je dobio preostala dva poena u prvom setu i sa 7:5 u 'tie-breaku' došao do početne prednosti.

No, Marin se nije predavao i ubrzo je preuzeo inicijativu te sve preokrenuo. U drugom je sa 7:5 izjednačio rezultat, a onda došao i do prednosti 3:1 u trećem te imao priliku napraviti dvostruki 'break'.

Ipak, urušila se zatim Čilićeva igra, više nije bio u stanju pogoditi teren i Del Potro je dobio sljedećih pet igara, a time i treću dionicu igre.

U četvrtom setu ponovo se vodila neizvjesna bitka, no Čiliću je pala koncentracija kod 5:5 i protivnik je to bez milosti kaznio te sa 7:5 došao do vrijedne pobjede.

  • +5
Roland Garros, četvrtfinale: Marin Čilić - Juan Martin del Potro Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Marin je u meču imao ogromne 74 neprisiljene pogreške (naspram 36 protivnikovih) i time je praktički pobijedio samog sebe, jer dojam je da trenutno ima bolje udarce na zemlji od Argentinca, samo mu fali konstantnost u igri.

Juan Martin Del Potro u polufinalu će igrati protiv Nadala koji je ranije svladao Diega Schwartzmana.

Roland Garros, tenisači, četvrtfinale:

Rafael Nadal - Diego Schwartzman 4:6, 6:3, 6:2, 6:2

Marin Čilić - Juan Martin Del Potro 6:7(5), 7:5, 3:6, 5:7