PONEDJELJAK KLJUČAN?

'Nismo prodali Rakitića u Barcelonu niti ikog drugog!'

08.06.2014 u 13:19

Bionic
Reading

Iako je velik dio španjolskih medija objavio da je transfer hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića iz Seville u Barcelonu gotova stvar, predsjednik andaluzijskog kluba Jose Castro tvrdi da nije tako...

Podsjećamo, spominje se da je kapetan Seville dogovorio petogodišnji ugovor s Barcelonom koja bi Andalužanima trebala platiti oko 20 milijuna eura odštete. Za Castra je to, međutim, samo obična glasina.

'Mnogo sam toga pročitao i čuo posljednjih dana u tiskanim i digitalnim izdanjima, te na radiju, ali mogu vam reći da do danas Sevilla nije dovela nijednog igrača, niti je bilo koga prodala. Istina je da postoji zanimanje za naše igrače i stvarno ne znam što će se dogoditi sljedeći tjedan, ali do danas nema nikakvih dogovora,' rekao je Castro španjolskim novinarima.

'Nemam kristalnu kuglu da bih znao hoćemo li nekoga prodati. No, mogu vam reći da je naš klub ekonomski zdrav i zato nećemo prodati nijednog igrača ispod cijene,' dodao je prvi čovjek Seville.

Ponedjeljak bi trebao biti ključan dan u pregovorima između Barcelone i Seville oko transfera hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića na Camp Nou, piše pak katalonski dnevnik El Mundo Deportivo.

U članku se navodi da je Barcelona već postigla dogovor s igračem, ali tek treba zaključiti posao sa Sevillom. Sastanak će se održati u ponedjeljak u andaluzijskoj prijestolnici, pri čemu će Sevillu predstavljati sportski direktor Ramon Rodriguez Monchi, a Barcelonu njezin sportski direktor Andoni Zubizarreta i financijski direktor Javier Faus. Upravo prisutnost ovog potonjeg je, tvrdi Mundo Deportivo, znak da je transfer pred realizacijom. Faus se, naime, obično uključuje u pregovore tek kad je dogovor na pomolu.

Iako je dio medija objavio da su se dva kluba već dogovorila da odšteta iznosi 18 milijuna eura, katalonski dnevnik ističe da Sevilla namjerava iskamčiti 20 milijuna eura, a u igri je i 20-godišnji playmaker Denis Suarez koji je prošlu sezonu proveo u Barceloni B, a prije toga je bio u nogometnim akademijama Celte i Manchester Cityja. U svakom slučaju, Barcelona bi uz pomoć Suareza mogla pokušati smanjiti odštetni zahtjev Seville.

Ako dva kluba u ponedjeljak postignu dogovor, liječnička ekipa Barcelone odmah će otputovati u Brazil kako bi podvrgla Rakitića uobičajenim testiranjima. Glavni cilj i igrača i kluba je, navodi Mundo Deportivo, okončati prelazak do četvrtka kako bi se 26-godišnji veznjak u potpunosti mogao koncentrirati na utakmicu Brazil - Hrvatska kojom će biti otvoreno Svjetsko prvenstvo.