JUŽNJACI VLADAJU

Nilmar slomio Bayer, pobjede Portugalaca

10.03.2011 u 21:12

Bionic
Reading

U prvom terminu su odigrana četiri dvoboja osmine finala nogometne Europske lige. Viđena je jedna golijada i tri dvoboja siromašna pogocima

Uvjerljivo najviše su vidjeli gledatelji u Leverkusenu, gdje je kod Bayera gostovao Villarreal. Poveli su domaći golom Kadleca, ali Rossi je Španjolce vratio u igru tri minute prije odmora. Potpuni preokret donio je brazilski reprezentativac Nilmar u 70. minuti, no Castro je Bayeru donio nadu dvije minute kasnije. Ipak, veliku pobjedu s konačnih 3:2 momčadi s Madrigala donio je Nilmar u četvrtoj minuti nadoknade i Villarreal je pred plasmanom u četvrtfinale. Domagoj Vida je odigrao 90 minuta za Bayer.

Liverpool je u Bragu doputovao bez kapetana Gerrarda i nije uspio zabiti gol na teškom gostovanju. Dapače, Portugalci su poveli golom Alana iz penala u 18. minuti i do kraja su sačuvali vrijedan rezultat uoči uzvrata na Anfieldu.

Sjajan dan portugalskog nogometa potvrdili su igrači Porta koji su golom Guarina iznenađujuće svladali CSKA u Moskvi. Kolumbijac je tako zabio za pobjedu već na drugom europskom gostovanju u nizu, prije tri tjedna je ušutkao navijače Seville.

PSV i Rangers su u Eindhovenu odigrali bez golova.

Bijeg Nilmara za pobjedu