EUROPSKA LIGA

Nikola Katić i Ivan Santini morali su čestitati Arsenalu na pobjedi; Lovro Majer s Rennesom čeka nekog od velikana

03.11.2022 u 23:25

Bionic
Reading

Arsenal i Fenerbahce posljednja su dva izravna sudionika osmine finala nogometne Europske lige, Arsenal je osvojio prvo mjesto u skupini A, a Fenerbahče u skupini B te su se tako pridružili Betisu, Unionu Saint-Gilloiseu, Real Sociedadu, Feyenoordu, Freiburgu i Ferencvarošu koji su to izborili ranije.

Arsenal je potvrdio prvo mjesto u skupini A 1:0 (1:0) domaćom pobjedom protiv Züricha koju je osigurao Tierney (17).

Nikola Katić odigrao je čitav susret za Zurich, dok je Ivan Santini za švicarskog prvaka u igru ušao u 89. minuti.

Arsenal je tako osvojio prvo mjesto sa 15 bodova, dva više od drugog PSV-a iz Eindhovena koji je kao gost svladao Bodo/Glimt sa 2:1 (1:0), ali će ipak morati igrati međurundu ovog natjecanja. Bodo/Glimt, Dinamov znanac iz kvalifikacija za Ligu prvaka, je s četiri boda završio na trećem mjestu i igrat će u Konferencijskoj ligi, dok je Zürich s tri boda ispao.

U skupini B Fenerbahče je kao gost u Krakowu svladao Dinamo Kijev sa 2:0 (2:0) golovima Gulera (23) i Williana Araoa (45+2), a kako je istovremeno Rennes igrao 1:1 (1:0) na svom terenu s AEK-om iz Larnace, to mu je bilo dovoljno za prvo mjesto sa 14 bodova, dok je Rennes završio kao drugi sa 12. AEK je s pet bodova treći, dok je Dinamo s jednim bodom ostao posljednji.

Rennes je u vodstvo doveo Abline (17), a poravnao je Lopes (76).

Hrvatski reprezentativni veznjak Lovro Majer igrao je za Rennes do 63. minute.

Osim PSV-a i Rennesa, u međurundi Europske lige igrat će još Roma, Union Berlin, Manchester United, Midtjylland, Nantes i Monaco, a njihovi suparnici bit će trećeplasirani iz skupina Lige praka, a to su Ajax, Barcelona, Juventus, Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Šahtar i Sporting.