fiorentina ga želi

Nikola Kalinić vraća se u klub u kojem je doživio najljepše trenutke?

17.08.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Nikola Kalinić mogao bi se ovog ljeta vratiti u Fiorentinu, klub u kojem je posljednji put igrao vrhunski nogomet...

Podsjetimo, prije dvije godine naš 31-godišnji bivši reprezentativac napustio je Firenzu i prešao u Milan, za koji je zabio tek šest golova u Seriji A pa su ga crveno-crni već slejdećeg ljeta proslijedili u Atletico.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pod Diegom Simeoneom Kalinić je imao još slabiju sezonu u kojoj je zabio tek dva gola u Primeri i dva u Kupu kralja, a minutaža mu se nakon dolaska Alvara Morate smanjila na minimum.

Ovog ljeta sve govori da u Atleticu na Kalinića više ozbiljno ne računa i da će morati potražiti novi klub do kraja prijelazno roka.

No, u Španjolskoj hvale Nikolu kako iznimno profesionalno trenira unatoč tome što je otpisan u Madridu, a pojavili su se zainteresirani klubovi za njegove usluge, iako mu je karijera krenula nizbrdo.

Dugo se spominjao Bordeaux, a ove subote dnevnik Corriere dello Sport tvrdi kako je Fiorentina zainteresirana vratiti ga u svoje redove.

S obzirom da je u dvije sezone za klub iz Firenze zabio 27 golova i baš među 'violama' bio na svom vrhuncu, Kaliniću povratak sigurno ne bi smetao.

Fiorentina će ovog ljeta vjerojatno ostati bez traženog Giovannija Simeonea, a osim Nikole Kalinića, želja uprave je i iskusni Fernando Llorente koji je zabio neke važne golove u Ligi prvaka za Tottenham prošle sezone.

Osim Fiorentine, Kalinića prate Atalanta, Bologna i Roma te čekaju kako će se dalje razvijati situacija.

U svakom slučaju, Nikola neće ostati bez novog angažmana...