Stručnjak otvoreno

Nikola Jurčević ima savršen recept za Argentinu i Lionela Messija te već vidi Vatrene u finalu!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 10.12.2022 20:20
  • Objavljeno 10.12.2022 u 20:20
Bionic
Reading

Cijelim svijetom je odjeknula pobjeda Hrvatske nad Brazilom i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Drugi u nizu za zemlju od svega četiri milijuna stanovnika, a ako se pita Nikolu Jurčevića on Vatrene vidi u finalu

Za N1 televiziju bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević, koji se nakon igračke karijere posvetio trenerskom poslu, detaljno je analizirao igru Hrvatske na Svjetskom prvenstvu s posebnim naglaskom na polufinale protiv Argentine.

'Ako smo uspjeli zaustaviti najvećeg favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva – Brazil, imamo itekako dobre šanse protiv Argentine iako svi znamo koliko je dobra ta momčad', kazao je Jurčević.

Naravno, svi su svjesni kako se kod Argentine baš sve vrti oko Lionela Messija, po mnogima jednog od najboljih igrača svih vremena.

No, odigrati onakvu utakmicu protiv Brazila, koja je taktički bila savršena, nije mala stvar.

'Imali smo dosad dobrih dijelova utakmica, ali na ovakav način neutralizirati velikog protivnika, taktički ga nadigrati i u završnici tako hladnokrvno izvoditi jedanaesterce, to može samo jedna velika momčad', kazao je Jurčević koji je nahvalio i svog kolegu Zlatka Dalića.

Naravno, nekoliko riječi kazao je i o polufinalnom okršaju između Hrvatske i Argentine:

'Ovo će biti malo drugačija utakmica. Argentina je više jedna ratnička momčad s genijalcem Messijem. To će biti jedan sasvim drugi tip utakmice, ali recept će opet biti isti – morat ćemo biti ovako kompaktni, koncentrirani, strastveni, vjerovati u sebe', kaže Jurčević koji je na p pitanje koga vidi u finalu rekao:

'Pa nadam se Hrvatsku i Francusku.'

  • +6
Nizozemska - Argentina, četvrtfinale SP-a 2022. Izvor: EPA / Autor: ABIR SULTAN
  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal