francuska liga

Niko Kovač s Monacom stigao do važne pobjede; PSG protiv Metza slavio golom u 96. minuti

22.09.2021 u 21:49

Bionic
Reading

Francuski prvak Lille ubilježio je u 7. kolu tek drugu prvenstvenu pobjedu svladavši kod kuće Reims 2:1

Ivo Grbić bio je na golu Lillea, dok je u 75. minuti u igru ušao i Domagoj Bradarić. David i Andre su zabijali u prvom poluvremenu za vodstvo domaće momčadi od 2:0, a za goste je u 74. minuti za 2:1 zabio Flips.

Rennes je s čak 6:0 potopio slabašni Clermont, a Lovro Majer nije bio u sastavu Rennesa zbog ozljede kuka.

Sjajnu utakmicu odigrali su Montpellier i Bordeaux, a na kraju je završilo 3:3. Germain je u 11. minuti doveo domaće u prednost od 1:0, da bi do kraja prvog dijela gosti preokrenuli golovima Hwanga i Onane za 2:1.

U nastavku je Montpellier 'okrenuo' utakmicu. Germain i Mollet su zabijali za 3:2, ali u 85. minuti Kalo sjajno zabija za konačnih 3:3.

Monaco Nike Kovača stigao je do važne pobjede, 'kneževi' su na svom terenu svladali St. Etienne 3:1. Volland je u 27. minuti doveo domaćine u vodstvo, a od 33. minute St. Etienne je ostao s igračem manje nakon što je izravni crveni karton zaradio golman Green zbog prekršaja.

No, 'sveci' su s igračem manje uspjeli izjednačiti u 41. minuti golom Bouange. U nastavku je Monaco ipak stigao do pobjede golovima Ben Yeddera. Prvo je zabio za 2:1 z jedanaesterca u 62. minuti, a potom i u 86. za konačnih 3:1.

PSG je u gostima kod Metza stigao do sedme pobjede u prvenstvu, no tri su boda osvojili teže od očekivanog. Iako su poveli golom Hakimija već u 5. minuti, na kraju su gosti iz Pariza jedva došli do trijumfa. Metzu je izjednačenje donio Kouyate u 39. minuti, da bi duboko u nadoknadi drugog dijela Hakimi novim golom PSG-u donio pobjedu 2:1.

Leo Messi je propustio ovaj susret zbog ozljede, dok su od prve minute igrali Neymar i Mbappe, no obojica su ostali u sjeni donedavnog igrača Intera.

Lyon je nakon preokreta svladao Troyes 3:1. Gosti su poveli golom Chavalerina u 45. minuti, ali su Shaqiri, Emerson i Paqueta u nastavku režirali preokret 'lavova'.