nevjerojatna situacija

Ronald Koeman ovim je neočekivanim potezom dodatno razbjesnio sve u Barceloni; je li ovo znak da su mu dani odbrojani?

22.09.2021 u 21:06

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone sutra (četvrtak, 23. rujna) u 6. kolu španjolskog prvenstva gostuju kod Cadiza. Rezultatska kriza potresa ionako uzdrmani klub, a trener Ronald Koeman je pred otkazom. Predstavnici medija nadali su se kako će nizozemski trener odgovoriti na škakljiva pitanja, no dočekalo ih je iznenađenje

Da, Ronald Koeman se ukazao na konferenciji za medije, no 'prevario' je sve tako što je samo pročitao priopćenje te potom napustio prostoriju.

U nepune tri minute svog 'izlaganja', nizozemski je trener naveo...

'Klub je uz mene u ovom procesu rekonstrukcije. Ekonomska situacija je povezana sa sportom. Kao klub, moramo obnoviti momčad bez velikih ulaganja, a za to je potrebno vrijeme. Naši talenti za nekoliko godina mogu postati svjetske zvijezde', započeo je Koeman te nastavio:

'Mladi igrači će dobiti priliku, kao što su je imali Xavi i Iniesta, ali moramo biti strpljivi. Nadalje, mjesto pri vrhu prvenstvene ljestvice bi bilo uspjeh. U Ligi prvaka ne možemo očekivati čuda. Zato poraz od Bayerna treba gledati iz te perspektive. Momčad moramo podržati i riječima i djelima. Znam da mediji prepoznaju ovaj proces, ne događa se ovo prvi put u povijesti Barcelone. Računamo na vašu podršku u ovim teškim vremenima. Zadovoljan sam podrškom navijača, kao što je bila na utakmici protiv Granade.'

  • +5
Barcelona - Granada, Primefam 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

Nakon što je pročitao priopćenje, Ronald Koeman je napustio konferenciju za medije, a taj je njegov potez navodno dodatno razljutio predsjednika Joana Laportu koji nije bio upoznat s njegovim planovima.

Koemanu se opasno trese stolica nakon što je Barca u prve četiri utakmice španjolskog prvenstva ostvarila dvije pobjede i dva remija, dok je u 1. kolu Lige prvaka na Nou Campu glatko izgubila 3:0 od Bayerna.