stiže Švicarac

Niko Kovač doveo prvo pojačanje u Wolfsburg; svi su uvjereni da je pun pogodak!

03.05.2023 u 14:13

Bionic
Reading

Švicarski reprezentativni branič Cedric Zesiger prvo je pojačanje njemačkog prvoligaša Wolfsburga za novu sezonu, a ovaj 24-godišnji nogometaš je s Vukovima potpisao ugovor do lipnja 2027. godine

Cedric Zesiger u kadar bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača stiže iz Young Boysa, s kojim je prošlu nedjelju osigurao naslov prvaka Švicarske koji je osvojio triput u posljednje četiri sezone provedene u momčadi iz Berna. Prije toga je tri sezone igrao u Grasshoppersu, a seniorsku karijeru je 2016. započeo u Neuchatel Xamaxu.

Wolfsburg će mu biti prvi inozemni klub za koji će zaigrati.

"On je igrač s velikim potencijalom koji već ima veliko iskustvo unatoč svojoj mladosti. Sa svojim nogometnim kvalitetama, mentalitetom, stavom i fizičkim predispozicijama, uvjereni smo da će biti vrijedan dodatak našoj momčadi", izjavio je u priopćenju sportski director Wolfsburga Sebastian Schindzielorz.

Zesiger je dvaput zaigrao i za švicarsku A reprezentaciju, a u ovoj je sezoni zaigrao u 27 utakmica za Young Boyse. Osim velikog broja nastupa u domaćim natjecanjima, Zesiger ima iskustvo igranja i u Ligi prvaka te Europskoj ligi.

"Već sam upoznao puno dragih ljudi i već sam vidio stadion iznutra. Jedva čekam da počnem i igrati na njemu", rekao je 24-godišnji branič koji pred sobom ipak ima i još jednu misiju u dresu sadašnjeg kluba.

"Moj veliki cilj je osvojiti Švicarski kup s Young Boysima."

Momčad iz Berna će 4. lipnja u finalu igrati protiv Lugana, s kojim će se prethodno (25. svibnja) sresti i u 35. kolu ligaškog natjecanja u kojem je Lugano drugi, ali s velikih 18 bodova zaostatka za Young Boysima.

Dolaskom u Wolfsburg Zesiger propušta mogući nastup u Ligi prvaka, ali će možda sljedeće godine zaigrati u Konferencijskoj ligi. "Vukovi" su trenutačno na sedmom mjestu bundesligaške ljestvice sa 46 bodova, dva manje od šestoplasiranog Bayera koji drži poziciju za plasman u kvalifikacije spomenutog natjecanje pod okriljem Uefe.