Slaganje momčadi

Niko Kovač donio važnu odluku kada su Hrvati u Wolfsburgu u pitanju iako ovakav rasplet nitko nije očekivao

04.07.2022 u 14:15

Bionic
Reading

Od prvog dana kada je Niko Kovač preuzeo momčad Wolfsburga počelo je veliko preslagivanje, a ono što je posebno zanimljivo jest činjenica kako su se na njegovoj transfer listi našla i dva Hrvata

Odmah po dolasku na klupu Wolfsburga Niko Kovač najavio je rezanje broja igrača u prvoj momčadi pa tako nije bilo sigurno hoće li u bundesligašu uopće igrati koji Hrvat.

Ukratko, Josip Brekalo – koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Torinu - našao se na njegovoj transfer listi.

Ali, kako doznaje tiražni list Bild ipak je došlo do preokreta i čini se kako će hrvatski reprezentativac Brekalo i u novoj sezoni igrati za Wolfsburg. Kako se doznaje klub nije dobio zadovoljavajuću ponudu za njega od drugih kubova pa je tako Niko Kovač donio odluku da će ga ipak ostaviti u momčadi. Donedavno je to bio rasplet kakav se nije očekivao...

Nema sumnje kako su mu zapele za oko i zadnje utakmice Brekala u Ligi nacija u dresu Hrvatske na kojima je pokazao kako može biti upotrebljiv na više pozicija.

Nakon razgovora i Brekalo je zadovoljan takvim raspletom jer u ljeto 2023. postaje slobodan igrač.

Drugi Hrvat u momčadi je Bartol Franjić kojeg je Kovač nedavno doveo iz zagrebačkog Dinama, a što se tiče Marina Pongračića on sigurno odlazi iz kluba. Navodno je razlog njegovo nezadovoljstvo i njegova tužba (službenim putem) da mu se isplati bonus od 250.000 eura za plasman u Ligu prvaka.

No, kako god se okrene Kovač će ipak imati najmanje dva Hrvata u momčadi, a nije nemoguće da im se još koji Hrvat pridruži u zimskom prijelaznom roku.