KOJI SU RAZLOZI?

Nikad slabiji interes Hrvata za Euro 2012.

18.01.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Hrvatski navijači su zasad imali tek deset tisuća zahtjeva za ulaznice za Europsko nogometno prvenstvo koje se ove godine održava u Poljskoj i Ukrajini

HNS i UEFA su navijačima 'kockastih' omogućili kupovinu ulaznica direktno na stranici UEFA.com. Predaja zahtjeva je krenula od 12. prosinca 2011. i traje do 15. veljače 2012.
Na zahtjeve za kupovinu ulaznica primjenjuju se sljedeća pravila:

- zahtjeve mogu predati samo hrvatski državljani,
- članovi Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni, te ostali, imaju pravo predati zahtjev za kupovinu ulaznica. Članovi će dobiti pristupne podatke od HNS-a, na temelju kojih će im biti omogućen pristup portalu prodaje ulaznica. Ako ste član KN Uvijek vjerni, a do subote 17. prosinca ne primite pristupne podatke od HNS-a, molimo vas da direktno kontaktirate KN Uvijek vjerni,
- osobe koje nisu članovi mogu na UEFA-inoj stranici registrirati novi račun i predati zahtjev za ulaznice po završetku postupka registracije.

No Hrvatsku zasad ne trese nogometna euforija. Možda je razlog recesija, možda katastrofalno stanje u domaćem nogometu koje je udaljilo navijače od 'najvažnije sporedne stvari na svijetu', a možda Poljska i Ukrajina nisu dovoljno privlačne za naše ljude.

Zato je zasad tek desetak tisuća navijača iz Hrvatske zatražilo zahtjev. Ne treba sumnjati da će se ta brojka do 15. veljače povećati, ali to sigurno neće biti ni približno onome kada se za EURO 2008. u Austriji i Švicarskoj prijavilo preko 200 tisuća navijača ili za SP 2006. u Njemačkoj kada je ulaznicu željelo oko 130 tisuća ljudi.

Bez obzira na malu brojku od deset tisuća navijača, i njima će trebati sreća da kupe ulaznicu jer je običnim fanovima namijenjeno tek tri tisuće karata koje će biti podijeljene lutrijom.

Drugi dio kontingenta od tri tisuće pripada HNS-u koji ih onda po svojem ključu dijeli zaposlenicima, igračima, stručnom stožeru, djelatnicima, županijskim savezima…

Turska - Hrvatska 0:3