više nema skrivanja

Nijemci tražili odgodu, ali u EHF-u nisu željeli ni pomisliti na nju, a ovim su odgovorom potvrdili sve ono što većina misli o njima

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 20.01.2022 13:23
  • Objavljeno 20.01.2022 u 13:24
Bionic
Reading

Njemačka rukometna reprezentacija u velikim je problemima jer joj je puno igrača zaraženo koronavirusom. Toliko da su razmišljali o povlačenju s Eura. No, Nijemci su ipak ostali, u nadi da bi EHF odgodio njihovu današnju (18 sati) utakmicu protiv Španjolaca

Njemačka je u drugi krug prenijela dva boda, ali to je reprezentacija s možda najviše problema s pozitivnim igračima. Brojka je već dvoznamenkasta, jer su sada otpala još trojica pa je izbornik Alfred Gislason ostao na 13 raspoloživih rukometaša (samo šest ih je ostalo s prvog popisa).

Svjesni težine situacije, iz Njemačkog rukometnog saveza poslali su zahtjev EHF-u o odgodi utakmice sa Španjolskom, no krovna europska rukometna organizacija, koja bi trebala brinuti za regularnost natjecanja, o tome nije htjela ni razmisliti.

Svoj su odgovor iz EHF-a poslali tijekom četvrtka.

Europska rukometna federacija zaprimila je u srijedu navečer zahtjev Njemačkog rukometnog saveza za moguću odgodu utakmice EHF EURO 2022 protiv Španjolske, koja je zakazana za 18 sati 20. siječnja.

U svojoj odluci EHF je uzeo u obzir nekoliko čimbenika. Između ostalog, i činjenicu da je i pred Španjolskom još utakmica, a to bi značilo odgode još barem tri ili četiri utakmice, poremetio bi se i postojeći raspored TV prijenosa kao i cjelokupna medijska situacija; postavljanje dvorana i dostupnost ključnog osoblja te činjenicu da odstupanje od prethodnog rasporeda ne bi bilo moguće objasniti i drugim reprezentacijama koje su se, unatoč teškoj situaciji, također kvalificirale u ovu fazu natjecanja.

Naravno, prijedloga o odgodi bilo je već puno, a mnogi su se zapitali zašto se uopće u ovakvim okolnostima forsiralo održavanje Eura, kad se je ono moglo igrati i u svibnju ili lipnju, odnosno na kraju sezone.

No, iz ovog odgovora posve je jasno da je EHF-u na pameti samo novac, kojeg dobivaju prodajom TV prava.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal