POTVRĐENO JE

Nijemac iz Uefine elite sudi najveći hrvatski derbi; dobro ga pamte i Vatreni...

20.03.2024 u 08:21

Bionic
Reading

Nakon reprezentativne stanke na Poljudu nas očekuju dva derbija Hajduka i Dinama. Prvi u sklopu SuperSport HNL-a, a drugi u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Nakon VAR afere i curenja audio zapisa komunikacije glavnih sudaca s VAR sobom HNS je posegnuo za stranim sucima u ključnim utakmicama prvenstva i kupa. U tu kategoriju spadaju oba susreta Bijelih i Modrih.

Tako će Nijemac Daniel Siebert sudit prvenstveni ogled Hajduk - Dinamo na Poljudu 30. ožujka, a pomoćnici će mu biti Jan Seidel i Rafael Foltyn.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Siebert je UEFA-in sudac koji spada u elitnu kategoriju te sudi utakmice Lige prvaka. Četrdeset mu je godina i dolazi iz Berlina, a zaposlen je u školi kao učitelj.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Njegovo je iskustvo ogromno. Sudio je čak 165 utakmica Bundeslige, 24 njemačkog nacionalnog kupa, 13 Lige prvaka te 16 Europske lige. Na zadnjem Euru 2021. bio je djelitelj pravde na tri utakmice, a hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je sudio jednom i to 2020. godine kada su Vatreni u Stockholmu u Ligi nacija poraženi od Švedske 2-1.

U pomoć su ga kao neutralnog suca da bi se postigla što veća razina regularnosti natjecanja pozivali i Grci.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

VIDEO sažetak prošlog najvećeg derbija pogledajte u prilogu:

Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport