ždrijeb u nyonu

Nije moglo nezgodnije; Bišćanova reprezentacija put do Eura traži u dodatnim kvalifikacijama, a suparnik su još jedni Skandinavci

21.06.2022 u 14:41

Bionic
Reading

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija igrat će protiv Danske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj.

Rezultat je to ždrijeba održanog ovog utorka u Nyonu, koji je Hrvatskoj donio drugoplasiranu momčad skupine I i reprezentaciju koja je na prošlom Europskom prvenstvu dogurala do četvrtfinala. Mladi Vatreni prvu će utakmicu igrati 23. rujna na stadionu Aldo Drosina u Puli, a uzvratni susret na rasporedu je 27. rujna u Vejleu.

'Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, ali i Danska je, jednako tako, u nama dobila vrlo teškog protivnika', rekao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, Igor Bišćan, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Dojam je da je Hrvatska mogla proći i bolje, tim prije kada se sjetimo da su Bišćanovi igrači imali težak posao sa skandinavskim ekipama u skupini, posebice u drugom dijelu, kada su gubili od Finske i Norveške.

U ostalim dvobojima dodatnih kvalifikacija sastaju se: Slovačka - Ukrajina, Republika Irska - Izrael i Island - Češka.

Plasman na Europsko prvenstvo već su ostvarile Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švicarska kao najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama, odnosno Gruzija i Rumunjska kao domaćini.

Euro će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine.