REAKCIJE IZ SPLITA

Ni u trenucima slavlja prvi čovjek Hajduka nije mogao prešutjeti: Prave nas ludima...

14.03.2018 u 08:26

Bionic
Reading

Hajduk se nakon izvođenja jedanaesteraca (5-3) preko Lokomotive plasirao u finale Hrvatskog nogometnog kupa, a zanimljivo je bilo poslušati reakcije iz pobjedničkog tabora. Govorilo se o nedosuđenom penalu u prvom dijelu, još nekim sumnjivim situacijama, a predsjednik 'bilih' Ivan Kos dotakao se Hrvatskog nogometnog saveza

Poslije 120 minuta nije bilo pobjednika u Kranjčevićevoj, a s bijele točke precizniji i prisebniji bili su Hajdukovi nogometaši.

'Baš kao što smo i očekivali, bila je ovo izuzetno zahtjevna utakmica. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, stvorili smo dosta opasnosti prema naprijed uz stabilnost u fazi obrane. U drugom dijelu smo također imali nekoliko odličnih šansi koje su mogle prelomiti utakmicu i mogu reći da smo psihološki bili na vrlo visokom nivou. Odigrali smo generalno jako dobro i sretan sam što smo ostvarili jedan od naših ciljeva. Vratilo nam se sve što smo radili na treninzima, danas nije bilo straha ni kada smo primili prvi pogodak ni nakon propuštenih šansi jer smo zaista odlično igrali', pričao je trener Željko Kopić koji se osvrnuo na desetu minutu kada Ivan Bebek nije pokazao na kazneni udarac za Hajduk u situaciji kada je Majstorović nogama srušio Saida.

  • +4
Lokomotiva - Hajduk, poludinale Kupa, 13. 3. 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Taj detalj nam je pomogao da se stabiliziramo, nastavili smo svoju igru, baš kao i kad smo primili gol. Ekipa je pokazala stabilnost i odlučnost da prođemo dalje.'

Lokomotiva - Hajduk, nedosuđeni penal (10. minuta)

Inače, u Splitu smatraju da je riječki djelitelj pravde mogao pokazati na bijelu točku i u 24. minuti kada je opet Majstorović s leđa gurao i srušio Saida. Bit će posla za 'Oko sokolovo'.

Lokomotiva - Hajduk, prilika za goste i novi sporni detalj

A što na utakmicu kaže predsjednik Hajduka Ivan Kos. I u trenucima slavlja zbog prolaska u finale nije mogao bez HNS-a kojeg je spomenuo u razgovoru za Z1 televiziju.

'Stalno ukazujemo na nepravilnosti, ne dižemo mi tenzije. Oni nas prave ludim, a mi podižemo zbog toga glas. HNS nije na dobrom putu. Nikakvog napretka nema, mi želimo dijalog radi promjena, ali promjena nema. Želimo promjene, a ne da se događaju stvari kakvima smo i danas svjedočili. Promjene dolaze s novi ljudima, a njih nema u HNS-u,' govorio je Kos.