pitali ga za griezmanna

Ni Španjolci više ne znaju što bi pisali o Rakitiću, pa su napokon odlučili pisati istinu?

23.05.2019 u 06:14

Bionic
Reading

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije i Barcelone Ivan Rakitić posljednjih je dana omiljena tema španjolskih medija. Jer svojim statusom zaslužio je mjesto u dresu katalonskog kluba, no još uvijek nije produžio ugovor, pa se špekulira kako bi hrvatski veznjak, mimo svoje volje, mogao napustiti Barcelonu. Sada su ga pak pitali što misli o igračima koji dolaze ili bi trebali doći u Barcelonu

Nakon što je komentirao dolazak Ajaxovog mladog veznjaka Frenkieja de Jonga te konstatirao da mu mladi Nizozemac nije konkurent jer ne igraju na istoj poziciji, Ivan Rakitić morao je odgovoriti i što misli o navodnom dolasku Antoinea Griezmanna iz madridskog Atletica.

Doduše, taj transfer još nitko nije potvrdio, pa je upitno hoće li se uopće i realizirati.

  • +7
La liga, Barcelona - Atletico Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim, Ivan Rakitić nije štedio komplimente na račun francuskog napadača.

'Obožavam ga, među najboljima je na svijetu. Bilo bi mi drago ako bi mi bio suigrač u mojoj momčadi. Veliki je profesionalac, a u karijeri je osvojio gotovo sve. Trebao je i prošle godine doći u Barcelonu, ali nije došao zbog ljubavi prema Atleticu, ali svi odlični nogometaši dobrodošli su u naš klub', naglasio je Ivan Rakitić.

Griezmann je u Atletico stigao u ljeto 2014. godine za 27 milijuna eura iz Real Sociedada, a s madridskim klubom osvojio je Europsku ligu, španjolski Superkup i UEFA Super Cup.

Zanimljivo, prije par dana u katalonskom Sportu izašao je posve drugačije opremljeni tekst, u kojem su glas protiv Griezmanna digli ponajbolji igrači Barcelone, između ostalih i Messi ali i naš Ivan Rakitić.

E sad, što je istina od svega... Nije teško pogoditi, jer Ivan Rakitić je sportaš od glave do pete i nikad protiv kolege ne bi rekao ni riječ.

Što se hrvatskog veznjaka tiče, Rakitić bi nakon nedjeljnog finala španjolskog Kupa protiv Valencije trebao početi pregovore s upravom oko povećanja plaće i produženja ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine. On želi i dalje igrati za Barcelonu, a trener Ernesto Valverde, koji će voditi momčad i iduće sezone, ranije je poručio kako želi Rakitića i dalje u momčadi.