NOVO SLAVLJE SUNSA

Ni sjajni Bryant nije mogao protiv Phoenixa

26.05.2010 u 10:03

Bionic
Reading

U četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Phoenix Sunsa na domaćem su parketu pobijedili Los Angeles Lakerse 115:106 i time poravnali rezultat u seriji na 2-2

Momčad iz Arizone bori se ne samo protiv sjajnih aktualnih prvaka, nego i tradicije. Naime, LA Lakersi nikada u povijesti nisu izgubili neku seriju kada su u njoj poveli sa 2:0 (35 puta). Isto tako strateg kluba iz Los Angelesa Phil Jackson na savršenom je omjeru (46/46) kada su njegovi klubovi imali prednost od 2-0 u pobjedama u seriji na četiri dobivene utakmice.

No Phoenix je na dobru putu da sruši ta dva niza. Do drugog trijumfa zaredom na domaćem parketu (115:106) Sunsi su stigli na krilima Stoudemirea (21 koš i osam skokova), Nasha (15 koševa i osam asistencija) te igrača s klupe koji su zajedno ubacili 54 koša. Kod Lakersa veliku večer imao je Kobe Bryant ubacivši 38 koševa, sedam skokova i deset asistencija, ali to nije pomoglo prvaku.

'Sada više ne smije biti opuštanja; valjda je svima jasno da je Phoenix momčad koja nas može pobijediti', kazao je Bryant.