ŠTETA ZA ŽUNIĆA

Ni sjajan hitac nije bio dovoljan za hrvatsku medalju u Beogradu!

04.03.2017 u 21:52

Bionic
Reading

Stipe Žunić završio je peti na Europskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Beogradu ovog vikenda. Bacio je kuglu 21.04 metar, što mu je najbolji hitac sezone, no za medalju je trebalo baciti još 26 centimetara više...

Hrvatski 26-godišnji bacač kugle došao je u velikoj formi u Beograd i s pravom se nadao medalji, nakon što je ujutro ove subote s lakoćom prošao kvalifikacije. No, iako je bacio jedan od svojih najboljih hitaca u karijeri, bilo je to dovoljno tek za peto mjesto, jer je konkurencija bila jako raspoložena.

Žunić nije dobro otvorio natjecanje i dugo je držao sedmo mjesto s hicem 20.37 metara, no u petoj seriji bacio je 21.04, što mu je najbolji hitac sezone i tek nekoliko centimetara slabiji od osobnog rekorda u dvorani. No, čak četvorica su bacili još bolje.

  • +8
Stipe Žunić, bacanje kugle, EP u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pobjedu je fantastičnim hicem 21.97 metara odnio Poljak Konrad Bukowiecki, dok je Čeh Konrad Stanek za srebro bacio 21.43, a Nijemac Davis Storl za broncu 21.30.

Tako je najbolja prilika Hrvatskoj za osvajanje medalje u Beogradu propuštena, ali Žunić koji već ima i četvrto mjesto s EP-a iz 2014. godine zasigurno će ju osvojiti u godinama koje dolaze...