TAKO JE TO U MADRIDU

Ni dvije osvojene Lige prvaka Zidanea neće spasiti od otkaza!

02.11.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Nakon razočaravajućih poraza protiv Girone i Tottenhama nogometaši Reala pod velikim su pritiskom u Španjolskoj, kao i trener Zinedine Zidane. Ako se kriza nastavi, Francuza ni dvije osvojene Lige prvaka neće spasiti od otkaza...

Španjolski mediji ovog četvrtka pišu o madridskoj momčadi kao da se nalazi pred ispadanjem iz Primere. 'Real je dotaknuo dno,' naslov je jednog od članaka dnevnika Marce koji analizira slabu večer Ronalda, Modrića i društva u gostima kod Tottenhama.

  • +10
Liga prvaka, Tottenham - Real Madrid, 4. kolo, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

Real je posljednjim porazima pokvario svoju poziciju u dva najvažnija natjecanja. U Primeri nakon debakla protiv Girone zaostaje čak osam bodova za Barcelonom, dok je u Ligi prvaka neuspjehom na Wembleyju izgubio priliku osvojiti prvo mjesto u grupi, a samim time ga čeka i teži ždrijeb nokaut faze natjecanja.

Kako to obično biva, pritisak je najveći na treneru Zinedineu Zidaneu u kojeg je malotko vjerovao kada je prilično neiskusan preuzeo klupu slavnog kluba pa se već u prvim mjesecima njegove vladavine počelo pisati o potencijalnom otkazu, no osvojena Liga prvaka smirila je kritičare.

Prošle sezone Zidane je još jednom osvojio elitno klupsko nogometno natjecanje, kao i Primeru, a nedavno je proslavio stotinu utakmica na kormilu Reala i nakon osvajanja europskog i španjolskog Superkupa činilo se da će na slavnoj klupi provesti još mnogo vremena.

No, navijači Reala iznimno su razmaženi, kao i španjolska javnost. Dvije osvojene Lige prvaka neće spasiti francuskog stručnjaka od otkaza ako se ova kriza nastavi.

Ne bi bilo prvi put da uprava 'kraljevskog kluba' potjera trenera s kojim se popela na krov Europe. Carlo Ancelotti morao je napustiti Real iako je trijumfirao u Ligi prvaka, a o otkazu Zidaneu zasad nitko nema hrabrosti javno pričati ili pisati, no to bi se moglo promijeniti već za nekoliko tjedana, ako momčad ne pokaže neko sasvim drukčije lice u dvobojima tijekom studenog protiv Las Palmasa, Atletica, APOEL-a i Malage.

Trenerski posao potpuno je nezahvalan, a na klupi Reala jako se teško održati, čak i ako si rođeni pobjednik. Baš zbog toga prijeti otkaz čak i Zinedineu Zidaneu...