nba doigravanje

Ni Curryjevih 47 koševa nije bilo dovoljno prvacima; Toronto uzvratio za domaći poraz

06.06.2019 u 08:12

Bionic
Reading

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su u Oaklandu momčad Golden State Warriorsa sa 123:109 i tako u trećoj utakmici poveli s 2-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja.

Raptorsi su vodili na kraju svake četvrtine, a njihova zvijezda Kawhi Leonard bio je najuspješniji u redovima gostiju s 30 koševa i sedam skokova.

Stephen Curry iz Golden State Warriorsa bio je najbolji strijelac utakmice sa 47 koševa.

Raptorsi su vodili sa 83:75 u zadnje tri minute treće četvrtine prije nego je Green pogodio dvije trice i povećao prednost na 14 koševa. Do kraja treće četvrtine prednost Toronta je iznosila 16 koševa.

Warriors, koji nisu igrali domaću utakmicu 20 dana i nisu kod kuće izgubili nakon prvog kruga doigravanja, približili su se najviše na sedam koševa.

Green je utakmicu završio sa 18 koševa, od čega su sve bile trice. Kyle Lowry je dodao pet trica u ukupnom učinku od 23 koša i devet asistencija.

Pascal Siakam je ubacio 18 koševa, a Marc Gasol 17 za Toronto.

Kod Warriorsa, osim Curryja, istaknuo se Draymond Green sa 17 koševa i Andre Iguodala sa 11.

Četvrta utakmica finala bit će odigrana također u Oracle Areni u Oaklandu u noći sa petka na subotu, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu, a onda se serija ponovno seli u Toronto, gdje će 11. lipnja biti odigrana peta utakmica finala doigravanja.