LIGA PRVAKA

Nezgodan poraz Juga kod Barcelonete; hrvatskim vaterpolistima sve nagrade u regionalnoj ligi

31.03.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Croatia osiguranja poraženi su na gostovanju kod Barcelonete u 11. kolu Lige prvaka

Domaćin je slavio 8:6 (3:2, 1:2, 2:0, 2:2) te je s 24 boda zadržao drugu poziciju u skupini A. Ljestvicu predvodi Olympiakos s 25 bodova i utakmicom manje, dok su Jugaši ostali treći s 19 bodova. Dubrovčane može preteći trenutačno četvrta Brescia (17 bodova), koja večeras dočekuje OSC Budimpeštu.

Igrači Barcelonete sjajno su krenuli u susret, poveli 3:0, a Dubrovčani do kraja prve četvrtine uspijevaju smanjiti na 3:2 golovima Hrvoja Benića i Lorena Fatovića. U drugoj dionici Jug je uspio povesti 4:3 (Benić, Vincenzo Renzuto), no uslijedio je pad u njihovoj igri što je Barceloneta iskoristila s pet golova zaredom za vodstvo 8:5. Do kraja susreta hrvatski prvak uspio je tek ublažiti poraz golovima Fatovića i Viktora Rašovića, piše HRT.

Završni turnir osam najboljih momčadi igra se od 7. do 9. lipnja u Genovi. U sljedećem susretu Jugaši će ugostiti Hannover 18. travnja, slijedi gostovanje kod Partizana 28. travnja, a natjecanje u skupini zaključit će domaćim dvobojem protiv moskovskog Dinama 9. svibnja.

Dodajmo i druge vijesti vezane uz hrvatski vaterpolo. Član dubrovačkog Jug CO i hrvatski vaterpolski reprezentativac Marko Macan proglašen je najboljim igračem Regionalne vaterpolske lige za sezonu 2017/2018., dok je njegov klupski i reprezentativni kolega Marko Bijač izabran za najboljeg golmana.

Izbor najboljeg igrača i golmana Regionalne vaterpolske lige za sezonu 2017/2018. provela je komisija na čelu s Pericom Bukićem u kojoj su još bili i Milorad Krivokapić, Radovan Milinić i Milivoj Bebić, i koja je pored najboljeg igrača i golmana, službeno proglasila Luku Bukića najboljim strijelcem Regionalne vaterpolo lige za sezonu 2017/2018. nakon odigranih 18 kola ligaškog dijela prvenstva, a prije završnog Final foura.

  • +4
Hrvatski vaterpolist Marko Macan Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Laskavu titulu najboljeg strijelca Regionalne vaterpolske lige bivši reprezentativac i član zagrebačke Mladosti Luka Bukić osvojio je sa 39 postignutih golova, dok su drugo i treće mjesto sa po 35 golova podijelili Danil Merkulov, član Jadran Carine iz Herceg Novog, i Radu Cosmin iz zagrebačke Mladosti, a četvrto i peto mjesto sa 34 gola Loren Fatović (Jug CO) i Andrija Bašić (Mladost).

Ista komisija će na završnom Final fouru, koji će se 13. i 14. travnja održati u Dubrovniku, odabrati najboljeg pojedinca Regionalne vaterpolo lige.