TRAŽI SE BOGATI KUPAC

Neymar mora pod hitno iz PSG-a, ali pitanje je gdje? Kylian Mbappe je krivac za takvu situaciju u francuskom prvaku

27.05.2022 u 16:29

Bionic
Reading

Kylian Mbappe izigrao je Real i potpisao novi ugovor s PSG-om, a njegova odluka imat će posljedice na suigrače u pariškom klubu

Francuski napadač ostaje na Parku prinčeva do ljeta 2025. Za svoju vjernost Mbappe je dobio bogatstvo, plaću od preko 50 milijuna eura neto te bonus samo za potpis od 100 milijuna eura. Real je zbog toga poludio, jer PSG godinama posluje u crvenom, svjesni su toga i u francuskom prvaku pa su spremni smanjiti minus u blagajni prodajom druge velike zvijezde Neymara.

Brazilac nikada do kraja nije iskazao svoj potencijal, nije dokazao da zaslužuje plaću od 36 milijuna eura, a brojne ozljede (uz provode) držale su ga prečesto van travnjaka. Zato bi se u Parizu rado riješili Neymara kojeg su platili čak 222 milijuna eura Barceloni što je i danas rekordna odšteta isplaćena za nekog nogometaša.

U klubu su svjesni da ne mogu dobiti ni pola od toga iznosa, a treba naći i novog poslodavca koji je spreman dati istu plaću Neymaru kao što ima u PSG-u. Kao potencijalna nova destinacija spominjala se Barcelona, ali katalonski ponos je financijski nemoćan da si priušti povratak Neymara.

  • +3
PSG - Metz, Ligue 1, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Ni Neymaru se ne žuri, on ionako sve gleda kroz milijune, a jedini klub koji je zainteresiran, a može si priuštiti dolazak brazilske zvijezde je Newcastle, koji će u listopadu službeno doći u ruke bogatih vlasnika iz Saudijske Arabije.

Ostali financijski moćni klubovi poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Liverpoola i Reala ne iskazuju zanimanje za Neymara pa je pitanje hoće li se Brazilac uopće maknuti iz PSG-a a kojim ima ugovor do ljeta 2025.