EHF EUROPSKA LIGA

Nexe izgubio i u uzvratu te ostao bez plasmana na završni turnir EHF Europske lige

18.04.2023 u 23:38

Bionic
Reading

Rukometaši našičkog Nexea ni u uzvratnoj utakmici četvrtfinala EHF Europske lige nisu uspjeli pobijediti njemački Göppingen, koji je nakon 32:23 u prvom dvoboju, slavio i u Našicama 31:27 (13:12)

Na krilima raspoloženog Janka Kevića momčad Branka Tamšea bila je ravnopravan suparnik tijekom 45 minuta dvoboja u našičkoj dvorani, da bi njemački sastav u završnih 15 minuta osigurao pobjedu.

Kević je s osam golova bio najbolji strijelac Nexea. Pet golova postigao je Luka Moslavac, po triput su se u strijelce upisali Aleksandar Bakić i Mario Tomić. Golman Mihailo Radovanović sakupio je devet obrana.

Strijelce Göppingena je sa šest golova predvodio hrvatski reprezentativac Josip Šarac. Po četiri gola postigli su Tim Kneule, Jon Lindenchrone Andersen i Marcel Schiller. Hrvatski pivot Krešimir Kozina je postigao dva gola, a golman Marin Šego je imao četiri obrane.

Göppingen je postao prva momčad koja se plasirala na završni turnir Europske lige, koji će se igrati u Flensburgu 27. i 28. svibnja.

Na njemu će zaigrati i berlinski Füchse, koji je u uzvratu pred svojim navijačima svladao švicarski Kadetten 30:24 te tako nadoknadio četiri gola zaostatka (33:37) iz prvog dvoboja.

No, Završni turnir EHF Europske lige, kojem će 27. i 28. svibnja domaćin biti Flensburg, proći će bez sudjelovanja domaće momčadi, jer su rukometaši španjolskog Granollersa šokirali njemačku momčad svladavši ju 35:27 u uzvratnom dvoboju četvrtfinala, nakon što su pred svojim navijačima doživjeli minimalan poraz (30:31).

Njemačka će ipak imati dva predstavnika na završnici - Göppingen i berlinski Füchse.

Četvrta momčad na završnom turniru bit će francuski Montpellier koji je kao domaćin svladao lisabonski Sporting 31:30, nakon što je prvi dvoboj završio bez pobjednika (32:32). Hrvatski reprezentativac Veron Načinović postigao je četiri gola za francusku momčad.

Osim njega, hrvatski rukomet će na završnom turniru predstavljati i trojac iz Göppingena, Josip Šarac, Krešimir Kozina i Marin Šego, te Marko Kopljar u dresu Füchsea.