sreća za kylea

Nevjerojatno da je nakon ovog incidenta Edmund dogurao do okršaja s Čilićem!

24.01.2018 u 11:41

Bionic
Reading

Kyle Edmund ostvario je najveći uspjeh svoje karijere plasmanom u polufinale Australian Opena u kojem će igrati protiv Marina Čilića, a samo tjedan dana prije početka turnira mnogi su bili uvjereni kako će zbog ozljede morati duže vremena pauzirati...

Bolan krik 23-godišnjeg Britanca u Brisbaneu te trk Grigora Dimitrova preko mreže kako bi mu pomogao bio je jedan od impresivnijih prizora ove sezone u tenisu.

Autor: Youtube

Bugarin je za svoj sportski duh dobio mnogo pohvala, a Edmunda su nakon iskrenutog gležnja mnogi otpisali, vjerujući da ga neko vrijeme nećemo gledati na teniskim terenima.

No, situacija ipak nije bila tako loša i Kyle ne samo što se pojavio na Australian Openu, već proživljava najbolji turnir u karijeri. Pobijedio je Andersona, Istomina, Basilashvilija i Seppija, a onda u reprizi spomenutog emotivnog susreta s Dimitrovom bez milosti izbacio velikog favorita.

Edmund nikad u karijeri nije osvojio turnir na ATP razini niti igrao u finalu, a sada je na korak do tog podviga i to na jednom Grand Slam turniru. No, 49. tenisača svijeta čeka ovog četvrtka dvoboj s Marinom Čilićem koji ga je nedavno u jedinom međusobnom meču svladao u Šangaju, a treba reći i puno više pokazao u Melbourneu.

  • +18
Četvrtfinale Australian Opena Čilić - Nadal Izvor: Reuters / Autor: ISSEI KATO

'Nema razloga zašto ne bih izašao na teren i odigrao na visokom nivou te uživao u meču. Biti u polufinalu Grand Slam turnira je sjajan osjećaj. Samo moram dati sve od sebe,' izjavio je Kyle Edmund koji je prošle sezone u nekoliko navrata igrao polufinala ATP turnira, no bez sumnje ga sada čeka daleko najteži ispit u karijeri.

Izgubio ili pobijedio, Velika Britanija uz Andyja Murrayja dobila je još jednog odličnog tenisača...