TOLIKO KAMERA, A UZALUD

Nevjerojatna sudačka pogreška obilježila povratak Premiershipa; objašnjeno kako se dogodilo ono što nismo vidjeli na više od 9000 utakmica

18.06.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Prvu utakmicu engleskog nogometnog prvenstva nakon 100 dana pauze zbog pandemije koronavirusa, Aston Villa - Sheffield United, koja je završila bez golova, obilježio je veliki sudački previd i pogreška 'Hawk-Eyea'

Naime, gosti su u 42. minuti postigli regularni pogodak koji sudac Michael Oliver nije priznao. Vratar domaće momčadi Orjan Nyland s loptom u rukama je ušao u gol nakon jednog ubačaja. Gosti su počeli slaviti, no Oliver je pokazao da se igra nastavi jer uređaj na gol liniji nije registrirao prelazaka lopte preko crte, premda se na TV-u jasno vidjelo da je cijela lopta završila u golu Aston Ville.

Tvrtka Hawk-Eye se nakon utakmice ispričala gostima zbog tehničkog propusta. Snimku pogledajte OVDJE.

'Sudac nije primio signal da je lopta ušla u gol jer se dogodilo nešto što se nikad ranije nije dogodilo, što nismo vidjeli na više od 9000 utakmica. Svih sedam kamera koje pokrivaju gol-crtu pokrili su vratar, nogometaš i vratnice', poručili su iz Hawk-Eyea dodavši kako je sustav testiran prije utakmice i normalno je radio.

'Ispričavamo se Premierligi i oštećenom klubu', objavio je Hawk-Eye.

  • +8
Aston Villa i Sheffield United Izvor: EPA / Autor: SHAUN BOTTERIL / NMC / GETTY IMA

Podsjećamo, elitni razred 'otočkog' nogometa nastavljen je zaostalom utakmicom 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda (0:0), a prije početka susreta igrači oba sastava i sudac Michael Oliver kleknuli su u znak potpore pokretu 'Black Lives Matter' i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači su se zagrijavali u majicama koje su na leđima imale poruku 'Životi crnaca su važni', a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka.

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole.