NARAVNO, U SERIE A

Nevjerojatan rekord Pirla - dvije godine bez poraza

01.11.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Talijanski nogometaš Andrea Pirlo ovog je ljeta, tijekom Europskog prvenstva, zavrijedio mnoge pohvale, no taj je 33-godišnji nogometaš već dugo vremena u sjajnoj formi.

Definitivno je svojim dolaskom u Juventus iz Milana oplemenio igru Torineza, te je i velika njegova zasluga za seriju od čak 49 utakmica koliko Juventus nije izgubio u Seriji A.

No, vjerojatno je još jači statistički podatak proslavio Pirlo nakon prvenstvene pobjede protiv Bologne u srijedu (2:1). Naime, uspio je točno godinu dana bivati neporažen na talijanskim travnjacima!

Raritetno, posljednji je put Pirlova momčad poražena od - Juventusa. Dogodilo se to 30. listopada 2010. godine, a Pirlo je tada kao veznjak Milana napustio travnjak uz poraz od Juventusa 2:1. Nakon toga je kao igrač Milana i Juventusa Pirlo odigrao 53 utakmice, te je u njih 36 slavio, dok je sedamnaest puta njegova momčad remizirala.

U opasnosti će ova strašna serija biti idućeg vikenda kada Juventus igra derbi pred domaćom publikom. U goste mu dolazi milanski Inter, drugoplasirana momčad na ljestvici Serije A.