I TU JOŠ NIJE KRAJ...

Nevjerojatan rekord Chelsea; sezona za pamćenje u kojoj je sudjelovao i Mateo Kovačić

19.04.2019 u 08:17

Bionic
Reading

Gledatelji na Stamford Bridgeu u Londonu vidjeli su golijadu u kojoj je domaći Chelsea sa 4:3 svladao prašku Slaviju što mu je uz 1:0 iz prvog susreta u Pragu bilo dovoljno za prolazak u polufinale Europske lige, a engleska momčad postavila je i neke sjajne rekorde

Chelsea je postao prvi engleski klub koji je u istoj sezoni upisao nevjerojatnih 11 europskih pobjeda. Fenomenalno postignuće, a taj rekord londonski sastav još može podebljati, jer ga čekaju dvije polufinalne utakmice s Eintrachtom kao i moguće finale.

Isto tako Chelsea se pridružio Manchester Cityju, jer je zabio najmanje 100 golova ove sezone u svim natjecanjima, a njegov napadač Oliver Giroud postao je prvi u povijesti kluba koji je postigao 10 golova u jednoj natjecateljskoj godini u Europi.

  • +3
Uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Što se tiče same utakmice sa Česima podsjećamo da je nakon samo 17 minuta igre bilo čak 3:0 za Chelsea golovima Pedra (5), Delija (10-ag) i Girouda (17) i činilo se kako se češkom sastavu sprema katastrofa. Souček (26) je smanjio na 3:1, da bi Pedro (27) svojim drugim golom vratio prednost domaćima na tri razlike.

No, početkom nastavka zablistao je Ševčik (51, 55) koji je s dva lijepa gola smanjio na 4:3 i vratio nadu Slaviji čak i u mogući prolazak, ali čudo se nije dogodilo.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea.