eurobasket

Nevjerojatan peh za najiskusnijeg hrvatskog košarkaša; ozlijedio se na posljednjem treningu uoči početka EP-a

01.09.2022 u 22:52

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra (petak, 2. rujna, 17 sati) u Milanu igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Grčke. Na žalost, na posljednjem treningu uoči utakmice ozlijedio se naš najiskusniji reprezentativac Krunoslav Simon

Dugo je Kruno Simon ove sezone pauzirao zbog ozljede, propustio je zbog toga i Final Four Eurolige, ali se oporavio na vrijeme i stavio na raspolaganje izborniku Damiru Mulaomeroviću za EuroBasket.

Vratio se naš najiskusniji reprezentativac baš na vrijeme, uhvatio je formu i trebao je biti jedan od nositelja igre na ovom Europskom prvenstvu.

No, pehovima kao da nema kraja. Na posljednjem treningu uoči prve utakmice na EP-u, protiv Grčke (petak, 2. rujna, 17 sati), Simon je osjetio bolove u koljenu te je napustio teren prije suigrača.

Za sada se ne zna koliko je ozljeda ozbiljna i hoće li Simon biti spreman za obračun s jakim Grcima.

Hrvatska se nalazi u skupini C u Milanu s domaćinom Italijom, Grčkom, Estonijom, Velikom Britanijom te Ukrajinom. Prve četiri reprezentacije iz skupine idu u drugi krug, a nakon Grčke naše košarkaše već u subotu čeka utakmica protiv Velike Britanije, dok u ponedjeljak igraju protiv Estonije.