on je svoje rekao...

Nevjerica u Torinu; Cristiano Ronaldo dao je ultimatum čelnicima Juventusa i nitko ne zna kako će završiti ova 'talačka kriza'

26.03.2021 u 15:03

Bionic
Reading

Momčad Juventusa igra najlošiju sezonu u posljednjih deset godina, teško da će obraniti naslov prvaka Italije koji je od 2012. osvajala devet godina u nizu. 'Stara dama' je u velikim financijskim problemima, a nezadovoljni Cristiano Ronaldo ne pomaže svojim nerazumnim zahtjevima. Posljednji u nizu šokirao je sve u Torinu

Cristiano Ronaldo (36) stigao je u Juventus iz Real Madrida u ljeto 2018. godine. Njegov je transfer bio težak 'okruglo' 100 milijuna eura, a Portugalac je u Torinu doveden kako bi Juventus napokon osvojio Ligu prvaka. No, u protekle tri sezone 'stara dama' s Ronaldom nije stigla ni do polufinala najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Pandemija koronavirusa dodatno je uzdrmala Juventus koji je trenutno u minusu od gotovo 150 milijuna eura, a do kraja sezone ta će se 'rupa' u klupskom proračunu povećati za još najmanje 50 milijuna eura.

Čelnici kluba na sve načine pokušavaju složiti momčad za sljedeće sezone, nadali su se kako će im u tome Ronaldo pomoći, no čini se kako on ima druge planove.

Naime, talijanski mediji tvrde kako je Cristiano Ronaldo na posljednjem sastanku s glavnim ljudima kluba bio vrlo neugodan, a njihov je razgovor završio Portugalčevim ultimatumom! Problem je u tome što Ronaldo, prije svega zbog loših rezultata i po njegovu mišljenju nedovoljno kvalitetnih suigrača, razmišlja o odlasku iz Juventusa.

Jedan od argumenata za ostanak je da Juve ovog ljeta kupi dva igrača po njegovom guštu. Tako je Cristiano Ronaldo otvoreno zatražio da u Torino dovedu Karima Benzemu (33), bivšeg suigrača iz Reala. Problem je u tome što Benzema ima ugovor s Realom do ljeta 2022. godine, a 'kraljevi' ga - ako se uopće odluče na prodaju - neće pustiti za manje od 30 milijuna eura odštete. Toliki novac Juve će teško pronaći, posebice neće platiti za igrača koji je u veteranskim godinama.

Ronalda kao da ne zanimaju financijski problemi u kojima se klub trenutno nalazi, ali je spreman - ako već ne može doći Benzema - na kompromis da Juventus kupi napadača sličnih karakteristika. Ali to košta još i više.

  • +5
Cagliari - Juventus, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: FABIO MURRU

No, željama tu nije kraj jer Ronaldo traži i angažman iskusnog veznjaka koji bi mogao povezati redove i osigurati mu nekoliko prilika po utakmici. Odlaskom Miralema Pjanića u Barcelonu Juventus je ostao bez 'fantaziste' jer Arthur i Rabiot definitivno nisu opravdali očekivanja.

Portugalac navodno traži i da klub zadrži Paula Dybalu (27) koji i dalje odbija potpisati novi ugovor jer ima nekoliko sjajnih ponuda. A Juventus mu u ovom trenutku ne može ponuditi ni pola onoga što mu već sada daju Manchester United, Arsenal, Manchester City...

I tako, Cristiano Ronaldo je svoje rekao. U Juventusu su njegove želje shvatili kao ultimatum jer su usko vezane uz njegov mogući ostanak u klubu. Ugovor mu završava u lipnju 2022. godine, sigurno se ne želi zadržavati u Torinu ako neće imati dovoljno kvalitetne suigrače i trenutno nitko ne zna kako će završiti ova 'talačka kriza'.