MEČ NAKON 17 GODINA...

Neviđeno u tenisu: Remi Serene Williams i Mikice Lučić!

07.12.2015 u 15:13

Bionic
Reading

Nevjerojatno, ali istinito. Serena Williamsa i Mirjana Lučić Baroni bile su više nego dvostruko mlađe kada su posljednji put stajale nasuprot mreže u teniskom meču

Serena Williams je te 1998. imala 16 godina i u miksu je osvojila prva dva od svojih 35 Grand slam naslova. U singlu Wimbledona je došla do trećeg kola nakon što je u drugom izbacila Mirjanu Lučić (u međuvremenu je postala i Baroni) sa 6:3, 6:0.

Bio je to drugi njihov međusobni susret, na početku iste sezone pola godine starija Hrvatica u Sidneyu je povela sa 6:3, no Serena je uzvratila sa 6:4, 7:5 i tako povela u međusobnim duelima. Danas, više od 17 godina poslije njihov službeni skor i dalje je 0-2, no sastale su se u Manilli u sklopu revijalne svjetske teniske lige.

Samo jedan dan na Filipinima donio im je dva međusobna ogleda od po jednog seta. Prvo su bile dijelom miks meča (Serena s Raonićem, Mikica s Herbertom) kojega je crnoputa velikanka riješila u korist svog tima, a zatim je Serena odmah krenula u singl ogled s Japankom Kurumi. Mirjana se vratila na klupu odmoriti, no brzo se vratila na teren.


Japanka se pri gubitku 0:3 ozlijedila i na brzinu ju je na terenu zamijenila Mirjana Lučić. Povezala je dva gema i priprijetila na 2:3, no Serena je igrala u jako dobrom izdanju i nakon solidne borbe završila je (set) meč sa 6:3 u svoju korist. Protiv Mirjane - 3:3.

'Mirjana me rastrčala i natjerala da pošteno zaradim novac. Uživam u natjecanju i podršci, hvala svima,' rekla je nakon meča ponajbolja igračica svih vremena.

Serenin set protiv dvije protivnice. Bila je sjajna, ali s Mirjanom je završilo 3:3...