NEZGODNA SITUACIJA

Neutješni Usain Bolt: Srce mi je slomljeno

14.06.2016 u 08:35

Bionic
Reading

Najpopularniji atletičar današnjice Usain Bolt prokomentirao je mogućnost da ostane bez zlatne olimpijske medalje osvojene na Igrama u Pekingu 2008. jer je član štafete na 4 x 100 m Nesta Carter bio pozitivan na doping

Međunarodna antidopinška agencija je novom metodom krenula s testiranjem zamrznutih uzoraka s OI-ja iz 2008. i 2012. te je uhvatila na desetke varalica. Tako je procurilo ime Neste Cartera, sprintera s Jamajke, koji kao dio štafete ima dva olimpijska i tri svjetska zlata.

U Carterovu A-nalazu s Igara u Pekingu pronađeni su tragovi zabranjene supstance metilheksanamina, a kazna će uslijediti ako i B-nalaz bude pozitivan na isti preparat. Priča se kako je Jamajčanin pao i na drugom uzorku, ali ta vijest još nije potvrđena.

'Srce mi je slomljeno, godinama radite naporno kako biste skupili zlatne medalje i bili šampion. Ali takve se stvari događaju u životu. Ako će sve biti potvrđeno i budem li morao vratiti zlatnu medalju, za mene to neće biti problem', rekao je Bolt te se osvrnuo na kolegu iz reprezentacije Cartera.

'Sigurno mu mora biti teško. Ne mogu znati kroz što prolazi, ali sigurno mu nije lako i frustriran je.'