NAJSTARIJA 'STRIJELA'

Neuništivi vječni sprinter u Zagrebu najavio nemoguće

04.09.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Nema spora da je Usain Bolt kralj sprinta, ali posebno poglavlje na današnjoj stotki zaslužuje čovjek po kojemu je u njegovoj domovini Saint Kitts and Nevisu uveden i nazvan nacionalni blagdan!

S rezultatom 10.11 sekundi četvrto mjesto u sprintu na Hanžeku osvojio je Kim Collins. Svjetski prvak iz 2003. još traje, i to ne u dubokoj zavjetrini mladih lavova već najbržima uz bok. Zvuči nevjerojatno ali je točno, Kim je prije dva mjeseca otrčao svoj najbrži rezultat karijere i sa 9.97 postao najstariji trkač koji se spustio iz 10 sekundi u povijesti atletike.

'Tajna uspjeha? Nema ništa konkretno, samo puno radi i stopostotna predanost poslu,' kaže za tportal atletičar u čijoj zemlji se 25. kolovoza slavi dan Kima Collinsa. Toga dana prije točno deset godina slavilo je svih 51 tisuću građana najmanje države obaju Amerika.

Od 1.10, najpooznatiji sportski događaj u povijest Saint Kittsa and Nevisa


Koliko gospodin u sprintericama još planira profesionalno trčati?

'Uvijek razmišljam samo o idućem mitingu, nema smisla u mojim godinama raditi neke dugoročnije planove,' kroz smijeh kaže Collins i završava: 'Ali to ne znači da se osjećam potrošenim. U svaku utrku ulazim s idejom da srušim osobni rekord, možda su najbolje utrke tek ispred mene,' kaže istinska atletska legenda koji je prikupio pet medalja sa svjetskih prvenstava.