MASTERS VETERANA U ZADRU

Neumorni 80-godišnji Pino Giergia ne može dočekati da opet zaigra

28.03.2017 u 12:35

Bionic
Reading

Prava košarkaška poslastica, Karlovačko IV masters veterana, očekuje nas ovog tjedna u Zadru. S velikim se nestrpljenjem očekuje nastup legendarne zadarske momčadi koju predvodi 80-godišnja košarkaška legenda Giuseppe Pino Giergia

Momčad sastavljena od najvećih imena slavne zadarske košarkaške povijesti igra na turniru koji se održava od 31. ožujka do 2. travnja na ŠC Višnjik, a čak 80 utakmica razveselit će sve ljubitelje sporta i košarke.

Veterani KK Zadar okupljaju se ponovno prvi put nakon 2009. godine, a na turniru će nastupiti u kategoriji 55+ godina. Za turnir se pripremaju vrlo ozbiljno te treniraju dva puta tjedno, dok se neumornog Pina Giergiu u dvorani na Višnjiku može vidjeti skoro svakodnevno. Uz njega, u ekipi nastupaju i druga velika imena iz zlatnog doba zadarske košarke, kada je u Zadar između 1965. i 1986. čak šest puta osvojio naslov prvaka bivše države. Tako će, uz Pina, zaigrati i Čedomir Perinčić, Zdravko Jerak, Branko Skroče, Ivan Sunara, Ivica Obad, Darko Pahlić, Draženko Blažević, Petar Popović i Ante Matulović, a s trenerske klupe vodit će ih treneri iz trofejne generacije Zadra, Đorđo Zdrilić i Luciano Valčić.

Također, dio ekipe će biti i bivši igrači koji zbog godina ili zdravlja neće moći igrati na parketu, ali će zato biti na klupi i davati im podršku. Upravo su članovi ove ekipe zajedno s neponovljivim Krešimirom Ćosićem Zadar proslavili kao grad košarke, a legende će pokazati zašto su nekoć protivničke ekipe iz Jazina rijetko odlazile s bodovima. Prvi susret Veterani igraju u petak, kada će u 18:45 odmjeriti snage s Croatia team 60+ u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik.

Karlovačko IV košarkaški masters veterana okupit će 45 ekipa, od kojih je 38 muških i 7 ženskih iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Švedske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Makedonije. Natjecatelji će igrati u sedam kategorija: muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+ te žene 35+ i 45+. Utakmice se kod muškaraca igraju 4x8 minuta, dok žene igraju 4x7 minuta i to sve po FIBA pravilima. U svim kategorijama biti će podijeljeni pehari i medalje za prva tri mjesta, dok će posebna priznanja dobiti MVP i najbolji strijelac, isto tako po kategorijama.

Organizator Karlovačko IV Košarkaški mastersa veterana, tvrtka S Event, iskusni je organizator velikih  košarkaških događaja kao što su Zadar Basketball Tournament, prošlogodišnja završnica Kupa Krešimira Ćosića, a koju je Hrvatski košarkaški savez proglasio najboljom ikada. Tu je i organizacija Svjetske lige veterana i veteranki koja je u Zadar dovela 800 sudionika te nacionalnog projekta obnove košarkaških igrališta Koš za Koš.