TRENING UOČI UTRKE SPUSTA

Nesreća poznate skijašice; ružne scene sa staze iz Lake Louisea

01.12.2017 u 09:26

Bionic
Reading

Zaredale su se teške nesreće u alpskom skijanju, a najnovija žrtva je Kanađanka Marie-Michele Gagnon koja je nastradala na službenom treningu u Lake Louiseu

Gagnon je od ove sezone odlučila voziti i spust u Svjetskom kupu (dosad samo kombinacijski spust), kako bi povećala svoje izglede za olimpijsko odličje upravo u kombinaciji u veljači 2018. (Južna Koreja), ali u ovom trenutku to ne izgleda kao pametan potez.

Na posljednjem treningu u četvrtak 28-godišnja Kanađanka imala je izvrsno vrijeme, bila je među najboljima, ali je pred kraj vožnje izgubila kontrolu i završila u zaštitnoj mreži.

Marie-Michele Gagnon, pad na treningu, Lake Louise 2017. Izvor: Reuters / Autor: Sergei Belski

Iz bolnice su stigle informacije kako je nastradalo lijevo rame, mogla je puno gore proći, ali ova ozljeda stari je problem Gagnon. Isto to rame joj je 'iskočilo' na ZOI u Sočiju 2014., a godinu dana nakon toga bila je potrebna i operacija.

Što se tiče sadašnje situacije, još nije poznato kad će se Kanađanka vratiti na stazu, ali ova nesreća sigurno nije dobro djelovala na samopouzdanje u disciplini koju prijašnjih osam sezona nije uopće vozila.