KVALIFIKACIJE ZA EP

Neshvatljiv pad u igri hrvatskih rukometašica; Rumunjke preokretom do pobjede

03.03.2024 u 18:49

Bionic
Reading

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je od Rumunjske s 25:23 (11:11) u utakmici 4. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., koja je u nedjelju odigrana pred ispunjenim tribinama dvorane 'Josip Samaržija Bepo' u Koprivnici.

Rumunjke su do pobjede došle velikim preokretom u zadnjih devet minuta dvoboja, kad su napravile seriju 6:0 i zaostatak od četiri gola pretvorile u trijumf.

Najbolja u hrvatskoj reprezentaciji bila je Andrea Šimara koja je sa stopostotnom preciznošću postigla šest golova. Po triput su mrežu tresle Josipa Mamić i Kristina Prkačin. Tea Pijević je imala 12 obrana.

Rumunjke je predvodila Sonia Seraficeanu sa šest pogodaka, a pet ih je postigla Corina Lupei.

  • +13
Hrvatska - Rumunjska, kvalifikacije za EP rukometašica Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Izabranice Ivice Obrvana loše su otvorile utakmicu. U devet minuta su samo jednom uspjele zatresti mrežu Rumunjki, dok su gošće u tom razdoblju četiri puta svladala Teu Pijević. Nekoliko obrana hrvatske vratarke i preciznija napadačka igra donijeli su našoj reprezentaciji izjednačenje na 4:4 u 13. minuti, a četiri minute poslije i prvo vodstvo (6:5).

Uspjela je Hrvatska do 23. minute doći i do tri gola prednosti (9-6), ali su Rumunjke u samo dvije minute napravile seriju 3:0 za izjednačenje na 9:9. Nažalost, hrvatske rukometašice nisu uspjele iskoristiti igračicu više u završne dvije minute već su primile pogodak za 11:11, što je bio rezultat nakon prvih 30 minuta igre.

Početak drugog poluvremena protekao je u izjednačenoj borbi, u kojoj su se reprezentacije izmjenjivale u vodstvu, da bi Hrvatska na krilima Andreje Šimare, koja je od 44. do 46. minute postigla tri uzastopna gola, prvi put došla do prednosti od četiri pogotka (21:17). Do 52. minute izabranice Ivice Obrvana držale su prednost (23:19) koja im je donosila željeno prvo mjesto u skupini, da bi im se dogodio nashvatljiv pad.

Rumunjke su u završnih osam minuta napravile 6:0 i na kraju došle do pobjede 25:23, kojom su zadržale stopostotni učinak te osigurale prvo mjesto. Hrvatska će vizu za završni turnir morati izvaditi u zadnje dvije utakmice.

Do kraja kvalifikacija hrvatske rukometašice će u 5. kolu (3. travnja, 17 sati) gostovati u Grčkoj, dok će u 6. kolu (7. travnja, 18 sati) u Zagrebu biti domaćin reprezentaciji Bosne i Hercegovine.