SUSPENZIJA

Nervoza Tottija koštala rimskog derbija

02.11.2010 u 19:53

Bionic
Reading

Kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Rome Francesco Totti propustit će nedjeljni gradski derbi protiv Lazija zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Leccea

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza kaznila je Tottija s jednom utakmicom neigranja, te 20.000 eura kazne zbog isključenja, ali i nedoličnog ponašanja.

Totti je 'pocrvenio' nakon sukoba s igračem suparničke momčadi Rubenom Oliverom, a na putu do svlačionice želio se i fizički obračunati s Urugvajcem. U tome su ga spriječili redari, a sa terena su ga potom ispratili dužnosnici Rome.

Totti ima sreće jer je kažnjen samo s jednom utakmicom neigranja, no to će biti baš jedan od najvećih derbija na Apeninima. Totti je visoku novčanu kaznu dobio jer ovo nije njegov prvi primjer nesportskog ponašanja. Prošle sezone je tijekom utakmice protiv Intera rasistički vrijeđao Maria Balotellija.

Disciplinski sudac je kaznio i Bresciju i to sa 10.000 eura zbog rasističkih povika njezinih navijača upućenih braniču Napolija Juanu Zunigi.

Totti je pocrvenio