NEPOPUSTLJIVA FIFA

Nepravda! Ibrine škarice ne konkuriraju za najgol godine!

15.11.2012 u 20:02

Bionic
Reading

'S obzirom na broj glasova koji su već dani za ovogodišnju nagradu, odbor za nagradu Puskas ne može u ovoj fazi uključiti novog kandidata', stoji među ostalim u priopćenju FIFA-e

Sjajne škarice Zlatana Ibrahimovića iz 4-2 pobjede reprezentacije Švedske nad Engleskom neće konkurirati za najbolji gol u 2012. godini, odnosno nagradu koja nosi ime Ferenca Puskasa, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA)...

Postigao je Ibrahimović svoj čudesni gol s nekih 25 metara u srijedu navečer nekoliko sati prekasno da bi ušao u izbor za najbolji gol u ovoj godini, budući da je ranije FIFA-in tim eksperata izabrao i objavio deset golova koji su ušli u uži izbor, te otvorio glasanje putem interneta.

'S obzirom na broj glasova koji su već dani za ovogodišnju nagradu, odbor za nagradu Puskas ne može u ovoj fazi uključiti novog kandidata', stoji među ostalim u priopćenju FIFA-e.

Dobra vijest za Ibrahimovića i ljubitelje nogometa je što će njegov gol konkurirati za nagradu najboljeg sljedeće, 2013. godine.

Na inauguralnom izdanju FIFA-ine nagrade Puskas, koja nosi ime legendarnog mađarskog napadača, 2009. godine je slavio Cristiano Ronaldo, a nakon njega Hamit Altintop i Neymar.

Ime pobjednika za 2012. godinu bit će poznato 7. siječnja u Zürichu.