razočarani prvaci

Hamilton i Alonso ogorčeni nakon Monte Carla: To nije bilo utrkivanje!

28.05.2018 u 10:44

Bionic
Reading

Lewis Hamilton i Fernando Alonso zahtijevaju promjene na Velikoj nagradi Monaka na kojoj gotovo da uopće nije bilo akcije tijekom 78 krugova odvoženih u nedjelju...

Ulična utrka u Monte Carlu na glasu kao jedna od najspektakularnijih u Formuli 1, ali često zna razočarati, jer pretjecati je jako teško na ovoj stazi, čak i na samom startu.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ne pretjerano zanimljivu Veliku nagradu Monaka gledali smo i ove nedjelje, u kojoj je prvih šest vozača na startu na istim pozicijama ušlo i u cilj, uz minimalnu akciju tijekom 78 krugova, a jedino uzbuđenje bio je opasan sudar Leclerca i Hartleyja u samoj završnici.

Među nezadovoljnima bio je Fernando Alonso koji je startao sedmi i držao svoju poziciju sve dok mu nije otkazao mjenjač nakon pedesetak krugova.

'Ovo je vjerojatno bila najdosadnija utrka u povijesti Formule 1. Bez pretjecanja, bez sigurnosnog automobila. Mislim da navijačima moramo dati više za novac koji su dali za ulaznice,' upozorava dvostruki prvak svijeta.

Lewis Hamilton koji nije imao nikakvih izgleda pomaknuti se s trećeg mjesta, ali niti ga izgubiti također nije bio sretan.

'Monako je jedna od najposebnijih utrka i šteta je da utrka nije uzbudljiva kao cijeli spektakl oko nje. Suludo je koliko sam malo pritiskao tijekom utrke, jer nije bilo smisla,' izjavio je vodeći čovjek ukupnog poretka i dodao:

'Pričao sam s Princom Albertom i rekao mu da stazu treba produžiti. Možda treba promijeniti i format utrke, zabraniti jedan ulazak u boks. Ovo nije bilo utrkivanje, nego najdužih 78 krugova ikad!'

Princ od Monaka prije par mjeseci najavio da će biti uložene dvije milijarde eura u dodatnu izgradnju grada koja će uključivati i promjene na prometnicama što bi moglo omogućiti i novosti na uličnoj utrci Formule 1...