NIZ KOJI TRAJE

Nepobjedivi Hrvati, aktualni svjetski i europski prvaci, najavili novo najsjajnije odličje te otkrili od koga dolazi najveća prijetnja

05.10.2020 u 12:30

Bionic
Reading

Aktualni svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, trofejni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković pokušat će od petka do nedjelje u Poznanju osvojiti treći uzastopni europski naslov u ovoj disciplini

Dan prije polaska u Poznanj braća Sinković su kazala kako očekuju boriti se za zlato iako ove godine zbog pandemije koronavirusa nisu imali natjecanja.

'Ove godine nije bilo natjecanja kroz koja provjeravamo i dižemo formu, ali čini se da smo brzi i da čamac dobro ide. Trener je pratio vremena, slična su kao i prošle godine uoči Svjetskog prvenstva tako da se nadamo da će rezultat biti dobar. Radili smo na sebi, dat ćemo svoj maksimum, odveslati najbolje što možemo i vjerujem da ćemo biti u borbi za zlato', rekao je Martin Sinković.

'Vjerujem da će nam Talijani biti najveća konkurencija. Rumunji, Francuzi i Španjolci su uvijek neugodni, nikad ne znaš kako će odveslati, ali su uvijek blizu. Utrke će biti fizički teže, jer ne možeš biti na vrhuncu forme ako nisi prošao koje natjecanje ranije. No, svi smo u jednakoj poziciji i ne očekujem da će drugi imati prednost nad nama. Mislim da imamo dovoljno iskustva u karijeri', nadovezao se Valent Sinković.

Osim braće Sinković u Poznanju će predstavljati i Damir Martin u samcu, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton u četvercu bez kormilara kao i Ivana i Josipa Jurković u ženskom dvojcu bez kormilara.