Čeka se odluka suda

Neočekivan preokret u slučaju Superlige; 80 klubova u dvije lige i nema povlaštenih, a jedan detalj je jako zanimljiv!

09.02.2023 u 13:44

Bionic
Reading

Iako su mnogi bili uvjeri kako je projekt Superlige propao i prije nego je zaživio, čini se kako ipak ide dalje. U svako slučaju vrlo brzo bi moglo doći do neočekivanog preokreta

Kako se doznaje do kraja 2023. godine čeka se odluka Europskog suda časti i tad će puno toga biti jasnije.

No, kako bi u Uefi, koja sprema novi format Lige prvaka, nemirno spavali proširila se vijest o Superligi i njihovu formatu te činjenici kako je plan da sudjeluje čak 60 do 80 klubova razvrstanih u dvije lige.

Također se – kako piše njemački Die Welt - doznaje kako niti jedna klub neće ima zajamčen nastup, alki će svaki klub ima dodatnih 14 utakmica svake sezone. Upravo taj detalj je klubovima najzanimljiviji jer tu se krije velik novac od TV prava, reklama, prodaje ulaznica...

Također se spominje i to neslužbeno kako ovaj mega-projekt podupiru Real Madrid, Juventus i Barcelona.

Ukratko, doznaje se kako bi Superliga trebala biti otvoreno natjecanje s obaveznim kvalifikacijama do kojih se dolazi po plasmanu pojedinog kluba u domaćem prvenstvu.

No, dok sud ne donese presudu ovaj projekt će biti na čekanju, ali sama činjenica kako bi ovo natjecanje bilo pod okriljem klubova, a ne pod Uefom koji drži i dijeli novac, očito je moćnim klubovima jako primamljivo.