čudna odluka

Neobjašnjivo bizarna kazna Zvezdi u ABA ligi: Kao da se sudac prilikom presude htio našaliti...

26.04.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Odluka suca Saše Pavličića da Crvenu zvezdu kazni s dvije utakmice na kojima smiju biti na tribinama samo žene i muška djeca mlađa od 14 godina izazvala je iznenađenje javnosti...

Nakon skandala u petoj utakmici finala ABA lige, kada su košarkaši Budućnosti dočekani 'na nož' u Beogradu, a zbog fizičkog nasilja dvoboj se skoro nije ni odigrao, sa zanimanjem se čekala kazna za prvaka natjecanja od strane organizatora prvenstva.

  • +4
Finale ABA lige, Crvena zvezda - Budućnost Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Bijesna Budućnost čak je najavljivala izlazak iz ABA lige, Jasmin Repeša je otišao iz kluba, a nakon što je otkriven način na koji je Crvena zvezda kažnjena, pitanje je kako će to sjesti Crnogorcima.

Naime, disciplinski sudac ABA lige, Saša Pavličić, kaznio je Crvenu zvezdu s 35 tisuća eura, što je najteža financijska kazna u povijesti natjecanja. Uz to Zvezda će igrati prve dvije utakmice sljedeće sezone pred praznim tribinama, a na sljedeće dvije će u dvorani moći biti prisutni samo žene i muška djeca do 14 godina starosti. Upravo ovaj posljednji dio presude najviše je iznenadio javnost.

Naime, riječ je o neobjašnjivo bizarnoj kazni kakva je zaista rijetkost u borbi protiv huliganizma i zvuči kao da se sudac htio našaliti kad je donosio odluku. Dopuštanje ulaska u dvoranu samo ženama i muškoj djeci mlađoj od 14 godina definitivno spada u sferu diskriminacije i trpanje svih odraslih muškaraca među huligane, što nije najsretnije rješenje. Možda je Saša Pavličić ipak trebao držati se konvencionalnih kazni i naložiti prazne tribine u sve četiri utakmice.

U svakom slučaju, za ABA ligu u ovom trenutku najvažnije je da se slični incidenti ne ponove, jer će u potpunosti izgubiti svoju funkciju i kredibilitet te bi se mogla u bližoj budućnosti raspasti. To bi bio udarac za regionalnu košarku, jer nacionalna prvenstva svake od država nisu dovoljno jaka pa je potrebno jedno zajedničko natjecanje kako bi zanimanje javnosti ipak bilo usmjereno prema domaćoj košarci...