DOM NA KOTAČIMA

Neobično rješenje za jeftini smještaj u Londonu

19.07.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Londonski taksist David Weekes, sasvim pomiren lošim poslovnim mogućnostima koje očekuje tijekom održavanja Olimpijskih igara, privremeno je proširio djelatnost

Osim što će tijekom dana u svom vozilu pokušati razvoziti mušterije, tipično londonski crni taksi će preko noći preobraziti u - hotel. Nada se da bi mogao zaraditi zbog prenatrpanosti smještajnih kapaciteta u gradu.

Unutrašnjost svog vozila maksimalno će svakog dana prilagođavati da bi korisniku usluge omogućio koliko-toliko pristojan smještaj: automobil će biti opremljen ugodnim jednokrevetnim ležajem. Od prateće opreme gost će dobiti i pokrivač sa zastavom Ujedinjenog kraljevstva. Za uslugu će biti potrebno izdvojiti 50 funti.

Većina će taksista za trajanja Olimpijskih igara, od 27. srpnja do 12. kolovoza, uzeti godišnji odmor jer rad tijekom tog razdoblja smatraju totalnim gubitkom vremena. Gradska je uprava, naime, za potrebe Igara osigurala protočnost jedne prometne trake na cijelome gradskom području, no taksisti, za razliku od vozila s posebnim oznakama koja će razvoziti novinare, navijače i sportske aktere igara, nisu dobili dozvolu kretati se posebno označenim trakama. S obzirom da se zbog toga očekuju katastrofalni prometni čepovi tijekom održavanja natjecanja, većina ih neće raditi.

Ranije ovog tjedna ispred parlamenta taksisti su organizirano prosvjedovali zbog zabrane kretanja olimpijskim trakama.

Kad su u pitanju štrajkovi, organizirani prekid rada tijekom trajanja Igara dosad su ciljano najavili carinici i vozači vlakova, koji se bune zbog preinaka u zakonu o mirovinskom osiguranju.