FILMSKA DIVA

Ikona pop kulture Brigitte Bardot osula paljbu po OI: To je ludilo, Pariz je unakažen

09.05.2023 u 16:53

Bionic
Reading

Francuska filmska diva Brigitte Bardot (88) smatra kako je "ludilo" da Pariz iduće godine organizira Olimpijske igre

Bardot smatra kako Pariz ne bi trebao biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine prigovaravši na korištenju životinja za sport. Smatra i kako grad nije financijski, ali i organizacijski spreman što su pokazale nemile scene na prošlogodišnjem finalu Lige prvaka.

"Prvo što je Pariz trebao učiniti je odbiti Olimpijske igre", rekla je 88-godišnja Bardot za francuski list L'Equipe.

"To je dodatno ludilo koje dolazi u trenutku kada je Pariz unakažen, kada je dug koji pada na nas ogroman, kada se oslobođeno nasilje ne kontrolira, kada dramatični događaji koji su se dogodili na Stade de Franceu još uvijek nisu razriješeni," dodala je.

Bardot je predsjednica organizacije za zaštitu životinja Brigitte Bardot Foundation i desetljećima se gorljivo bori za prava životinja.

"Što se tiče životinja, a posebno konja, oni će opet biti prve žrtve ove nemilosrdne želje za 'pojavljivanjem'," naglasila je.

Bardot smatra kako svaki aspekt konjičkog sporta bolan i neprirodan za konje.

"Jahanje je sport koji previše i na brutalan način odudara od prirode konja," istaknula je Bardot koja je glumila u 47 filmova, nastupila u nekoliko mjuzikla i snimila više od 60 pjesama.

Iako se povukla iz industrije zabave 1973., Bardot je i dalje velika ikona popularne kulture i utjecajna figura u francuskom društvu.