IZBACIO SVOJE MRAVE

Neobičan triple double Šarića u slavlju Cibone

09.01.2013 u 19:46

Bionic
Reading

Nakon Splita i Cedevite završni turnir hrvatskog košarkaškog kupa izborila je i Cibona. U nominalno najjačem paru četvrtzavršnice 'cibosi' su u Trnskom svladali domaći Zagreb 87:76 (27:8, 10:23, 20:24, 30:21)

Zagreb i Cibona prošlih su godina redovito igrali mečeve na regionalnoj razini te se izravno borili za finala i trofeje. Sada je realnost Zagreba drugačija i dolazak Cibone u Trnsko bio je 'highlight' dosadašnjeg dijela sezone iz perspektive 'žutih' i tako će i ostati do ponovnih susreta u prvenstvu Hrvatske.

Trener domaćih Jusup nije mogao računati na Halilovića i Amerikanca Jamesa, a skidao se nije ni Marko Car koji će za Zagreb debitirati u Ligi za prvaka, vjerojatno u Dubrovniku ovoga vikenda. S druge strane, trener gostiju Lutz jednog od najjačih aduta imao je u donedavnom 'mravu' Dariju Šariću koji se danas vratio u Trnsko u suparničkom dresu.

Cibona je pobjedu zaslužila u prvoj četvrtini kada je deklasirala domaćine s visokih 27:8. No umjesto početka kraja krenuo je uporni lov 'mrava' koji su u nastavku zauzeli rekete i početkom završne dionice polaganjem mladog Segarića upisali prvo izjednačenje na 57:57. Ipak, poveli nisu i Šarić, Parker i društvo su novom serijom odveli susret u mirnu završnicu.

Šarić je na terenu proveo 32 minute i upisao je 17 koševa, uz deset dodavanja (i izgubljenih lopti) te osam skokova. Smush Parker je dodao 15, Strawberry 14, a Hamilton 13 i uz 'američku podršku' mladi dragulj Dario Šarić izbacio je svoj donedavni klub i rekao:

'Bilo mi je neobično, istina. Skoro sam otišao u krivu svlačionicu prije utakmice. Nije bila obična utakmica, ali moram razmišljati o sebi i Ciboni i zadovoljan sam napretkom od promjene sredine. Pozdravio sam se sa svima ovdje, iako neki nisu bili korektni, no to je ostalo iz nas.'

Zagrebaše su predvodili unutarnji igrači. Krapić je pogodio 18 koševa, a Poščić 17, uz šest skokova. Novačić je dodao 14, Petrović 13 , ali Jusup je ozbiljno rotirao samo osam igrača i na kraju je posustala razina Zagrebove obrane koja je diovela do mirne pobjede 'olujne' Cibone.

Dok je Jusup žalio za izostancima Halilovića i Cara, trener Lutz nije štedio svoje igrače.

'Otvorili smo sjajno, ali ono što je uslijedilo je podcjenjivanje i kluba i sebe i borbeni Zagreb je zasluženo došao u priliku. Pokazali su nam kako se iori za svoj dres i svaka im čast, a pred nama je puno posla  u ostatku sezone', kazao je nakon dvoboja Lutz.