novi izazovi

Nenad Bjelica sve je bliže klupi velikana: predsjednik ga obožava, navijači čekaju s nestrpljenjem, a mediji se čude Dinamu što ga je potjerao

02.05.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Turski mediji ne odustaju od ideje da će Nenad Bjelica preuzeti Fenerbahče i tvrde kako je sve već dogovoreno i čeka se samo službena potvrda

Predsjednik Fenerbahčea i pripadnik najbogatije turske obitelji Ali Koc je totalno poludio za Nenadom Bjelicom koji ga je nakon telefonskog razgovora jednostavno oduševio. Da je do telefonskog razgovora došlo, potvrdio nam je i sam Bjelica.

'Da, mogu samo potvrditi da smo razgovarali u srijedu navečer. Bio je to prvi službeni kontakt. I to je to, odnosno sve što je novo po tom pitanju', potvrdio je nedavno za tportal 48-godišnji nogometni stručnjak.

Turski mediji pišu kako je Koc Bjelici ponudi posao na klupi Fenerbahčea koje se trenutno nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Navodno bi donedavni trener Dinama trebao zarađivati između 1.5 i dva milijuna eura, a pred njega bi za cilj bio postavljen naslov prvaka iduće sezone.

Naravno, Bjelica bi za taj cilj imao pravo dovesti i neka pojačanja među kojima se spominje i Mario Mandžukić. Koliko je stvar ozbiljna i da je Bjelica stvarno blizu novog posla, pokazuje to što je Koc odlučio da neće pregovarati s drugim kandidatima dok se Hrvat ne odluči što dalje. Turci tvrde da je na uvjete pristao, samo se čeka još i službena potvrda.

Turski mediji hvale Nenada Bjelicu i nije im jasno zašto ga je Dinamo istjerao iz kluba. Milliyet piše o tome kako je Bjelicu nedavno pohvalio i Pep Guardiola, a brojni tamošnji mediji prisjećaju se i kako je upravo Fenerbahče u rujnu 2018. godine u Europskoj ligi stradalo na Maksimiru kada su Ivan Šunjić, Izet Hajrović i Dani Olmo Tursku momčad ispratili s četiri komada u njihovoj mreži. Konačnih 4:1 u toj utakmici, ali i ostali rezultati s Dinamom, najbolja su reklama za Bjelicu.

Ni Pep Guardiola nije bio škrt na pohvalama nakon međusobnih susreta u Ligi prvaka.

'Stoje s pet igrača u obrani, a zabiju vam četiri gola. Imaju puno varijacija u igri. Dinamo je jaka momčad koja mijenja formacije, pritišće i agresivna je. Posebno u sredini. Uz to, imaju brze igrače za kontranapade. To je jako težak i fokusiran protivnik', opisao je Guardiola Bjeličin Dinamo.

Turski Sozcu pak donosi veliki profil Nenada Bjelice u kojem pak njegov rastanak s Dinamom svaljuju na braću Mamić.

'Zašto je tako uspješan trener koji je podignuo vrijednost ekipe na stotinjak milijuna eura dobio otkaz? Zato što navijači i igrači uz njega nisu voljeli braću Mamić, a sve je počelo pucati kada je Šahtar zaustavio Dinamo u Ligi prvaka', pišu Turci pa dodaju:

'Bjelica je stvorio neke hrvatske reprezentativce, a dao je priliku i velikom broju mladih igrača kao što su Gvardiol, Ivanušec i Majer. Ako dođe u Fenerbahče, možemo očekivati da će i oni razvijati mlade igrače', zaključuju u profilu koju su o hrvatskom stručnjaku napisali novinari Sozcua.

Izgleda da je samo pitanje trenutka kada će Bjelica preuzeti novi klub. U Turskoj ga svi već sada obožavaju, a nije ni krenuo s radom. Što će tek biti ako bude jednako uspješan kao u Dinamu...