ht prva liga

Nenad Bjelica stiže na Maksimir i željan je osvete; evo gdje gledati današnji derbi Dinama i Osijeka

20.11.2021 u 08:07

Bionic
Reading

Subotnji program 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige derbijem na Maksimiru otvaraju Dinamo i Osijek (Arenasport 3, 15 sati, MAXtv), a od 17.05 sati igraju Istra 1961 i Šibenik (Arenasport 3, MAXtv)

Još od travnja 2018. godine Osijek nije slavio na Maksimiru. Sedam je puta nakon toga stizao u goste Dinamu i samo jednom odigrao 0:0. Ostalih šest utakmica Osijek je na Maksimiru izgubio uz katastrofalnu gol-razliku 13:1!

NK DINAMO - NK OSIJEK (15 SATI, ARENASPORT, MAXtv)

No, možda je baš danas 'taj dan' za razbijanje prokletstva. Jer Dinamo je desetkovan ozljedama, za današnju su utakmicu upitni kapetan Arijan Ademi i Bruno Petković, dvije nezamjenjive karike u 'modroj' momčadi koja je od ranije uzdrmana porazom od Lokomotive uoči reprezentativne stanke.

Sve to jako dobro zna trener Osijeka Nenad Bjelica, pa sam je vodio većinu Dinamovih igrača u svom mandatu na Maksimiru. Skrivanja nema...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +9
Lokomotiva - Dinamo, 15. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Spremni smo na ono što nas očekuje, na pritisak suparnika koji će sigurno biti velik jer je njihova nogometna kvaliteta najviša u Hrvatskoj. Zbog zadnja dva mjeseca smo optimistični, vjerujemo u svoju snagu i u moć momčadi i nadamo se najboljem mogućem rezultatu', kazao je Bjelica u najavi derbija te dodao:

'Pobijediti Dinamo na Maksimiru bila bi velika stvar za sve nas i veliki impuls za ono što nas čeka. Dinamo je protiv Osijeka sve utakmice odigrao motivirano i angažirano, takve ih očekujemo i sada. Zadovoljstvo je na travnjaku vidjeti nogometaše poput Petkovića ili Ademija, ne znam hoće li igrati, ali znam da ćemo biti spremni i ako budu igrali i ako ih ne bude. Fokus nam je na ono što smo mi, želimo pružiti svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti za što će nam to biti dosta.'

Optimističan je i trener Dinama Damir Krznar iako je momčad desetkovana ozljedama, a ni raspored 'modrima' ne ide na ruku (Osijek, Genk u Europskoj ligi, Šibenik, Rijeka u Kupu, Hajduk, West Ham)...

'Nije tajna da ćemo protiv Osijeka pokušati biti u najjačem mogućem sastavu. Čopa i Jurića nema, Ademi je u 'kadru 20' i vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti, što ovisi o tijeku utakmicu. Svi drugi su zdravi, iako su imali sitnijih problema (Bulat, Šutalo, Petković). Petković je stigao s problemom iz reprezentacije, ali stisnut će zube i bit će na raspolaganju', otkriva Krznar i napominje:

  • +10
Osijek - Istra 1961 (15. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Osijek je prvi, ima naš respekt, ali vjerujemo u kvalitete naše momčadi. Očekujem otvorenu i dinamičnu utakmicu, u kojoj, vjerujem, da ćemo imati više prilika, ali to moramo potvrditi. Dat ćemo sve do sebe i pokušati izvojevati pobjedu. Očekujem agresivan i borben Osijek, imali su vremena za pripremu, i siguran sam da ćemo gledati utakmicu koja će opravdati epitet derbija.'

NK ISTRA 1961 - NK ŠIBENIK (17.05 SATI, ARENASPORT 3, MAXtv)

Čak su i najveći navijači Šibenika zaboravili kad su njihovi nogometaši posljednji put slavili u gostima kod Istre u Puli. Samo za podsjetnik, bilo je to prije više od desetljeća, u ožujku 2011. godine.

Ima li Šibenik danas snage za iznenađenje jer ove sezone još nikoga nije pobijedio na strani?

'Svjesni smo da smo upali u mini krizu nakon Hajduka. Rekao bih da smo se maksimalno potrošili u toj utakmici. Srećom, imali smo reprezentativnu pauzu, dobili smo i nekoliko slobodnih dana da razbistrimo glave. U prvom dijelu prvenstva u 35. minuti smo vodili 3:0 protiv Puljana. Gore idemo s istim stavom, idemo uzeti sva tri boda, jer nismo ništa lošiji nego što smo bili na početku sezone', kaže Marin Jakoliš, najbolji igrač Šibenika.

Trener Mario Rosas je prokomentirao zdravstveni karton svoje momčadi...

'Jhingana smo izgubili na desetak dana zbog manje ozljede. Problema ponovno ima i Močinić. Taj momak zaista nema sreće. Radi se o sjajnom nogometašu koji bi nam mogao puno pomoći zato ćemo ga strpljivo čekati. U kadru su ponovno Bačelić-Grgić, Sahiti i Attys, no, još uvijek nisu spremni za čitavih 90 minuta', zaključio je Rosas.

  • +7
Šibenik - Rijeka, 15. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

A u Puli su spremni, neće samo tako prepustiti bod(ove) gostima.

'Igramo bitnu utakmicu protiv opasnog protivnika. Na gostovanju u Šibeniku imali smo loš rezultat, zato je na nama da sada pokažemo našu kvalitetu i uzmemo bodove', kaže trener Gonzalo Garcia, a jedna od njegovih aduta na terenu - Frano Mlinar - napominje:

'Pred nama je zahtjevna utakmica. Znamo gdje smo griješili na prethodnoj utakmici s njima, sada smo u boljem momentu i digli smo razinu igre na jedan novi nivo, zato trebamo tako i nastaviti. Igramo doma pred našim navijačima i na našem terenu, očekujemo tvrdu utakmicu.'

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Osijek15:00
Istra 1961-Šibenik17:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka1493230
2.Osijek1493230
3.Dinamo Zagreb1383227
4.Hajduk1473424
5.Lokomotiva1563621
6.Gorica1563621
7.Šibenik1543815
8.Istra 19611443715
9.Slaven Belupo1634913
10.Hrvatski dragovoljac1614117

Sljedeće utakmice

21.11.Gorica-Lokomotiva
21.11.Rijeka-Hajduk
26.11.Osijek-Lokomotiva
26.11.Hajduk-Istra 1961
27.11.Hrvatski dragovoljac-Gorica