NOVA STEPENICA U KARIJERI

Nenad Bjelica novi je trener austrijskog prvaka

17.06.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica novi je trener austrijskog prvaka - bečke Austrije! Vijest je, nakon što je Kurier prvi izašao u javnost s informacijom, potvrdio i klub...

Bjelica na klupi Austrije nasljeđuje Petera Stögera, koji je po završetku prošle sezone napustio klub i odlučio iskušati svoju sreću u njemačkom drugoligašu Kölnu.

Četrdesetjednogodišnji Bjelica je prošlu sezonu okončao na klupi Wolfsbergera, koji je samo sezonu ranije uveo u prvi razred austrijskog nogometa. Prvu sezonu u Bundesligi Wolfsberger je okončao na petom mjestu, prvom koje dogodine ne vodi u natjecanje Europa lige.

Austria je objavila da je Bjelica potpisao dvogodišnji ugovor, koji će ga za Beč vezati do ljeta 2015. godine, ukoliko, naravno, zadovolji klupsku upravu. Da podsjetimo, u konkurenciji za mjesto trenera bečke momčadi bio je i izbornik mlade U21 hrvatske reprezentacije Niko Kovač koji je nakon kratkog razmišljanja odbio mogućnost da napusti 'kockaste' i preseli u redove austrijskog prvaka.